Meteen naar de inhoud

Het hoeft geen film te zijn. 5 eerste indrukken van het nieuwe ding dat VR heet

Zaterdag 31 oktober, Halloweenavond. Terwijl op straat mensen vrolijk rondlopen met griezelige maskers, stoppen de bezoekers van de eerste Virtual Reality Pop-Up-bioscoop hun hoofd in een VR-set. Zo'n futuristische duikbril waarmee je in een andere werkelijkheid stapt. Dat wil zeggen, de scène die je via de headset - in dit geval de Samsung GearVR - ziet is niet alleen recht voor je, maar overal in het rond.

Er wordt al langer mee geëxperimenteerd, maar komend jaar moet het echt doorbreken. V...

Je kunt nu inloggen om verder te lezen!

Welkom in het archief van Cultuurpers! Als lid heb je toegang tot alle, meer dan 3000 berichten die we sinds onze oprichting in 2009 hebben geplaatst!

(Recente berichten (jonger dan drie maanden) zijn voor iedereen te lezen, dankzij onze leden!)

Word lid, of log hieronder in:

Leo Bankersen

Leo Bankersen schrijft over film sinds Chinatown en Night of the Living Dead. Recenseerde als freelance filmjournalist lange tijd voor de GPD. Is nu, onder andere, een van de vaste bijdragers aan De Filmkrant. Breekt graag een lans voor kinderfilms, documentaires en films uit niet-westerse landen. Andere specialiteiten: digitale zaken en filmeducatie.Bekijk alle berichten van deze auteur