Persbericht

Onderstaand bericht is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een 'bijzonder' lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!

Het podium van de wereld om ons heen met een internationale oriëntatie: Het PLEIN THEATER is een unieke plek in Amsterdam Oost met theater, dans en muziek voor kinderen, jongeren en volwassen. Helaas dreigt er na 38 jaar sluiting door de nasleep van Covid-19 én de afwijzing voor structurele steun. Het theater is een petitie gestart en verzoekt de Gemeente Amsterdam dringend om extra steun te verlenen.

De stichting van het theater, Stichting PodiumPartners, deed eerder dit jaar een aanvraag voor een vierjarensubsidie bij de A-Bis en het Amsterdam Fonds voor de Kunst, maar deze werd helaas niet gehonoreerd. Door de dubbele tegenslag van geen vierjarige steun én de nasleep van COVID-19, dreigt het theater in de loop van 2021 de deuren te moeten sluiten.

“Wij kunnen het nu nog aan, maar hebben op middellange termijn écht extra steun nodig. Wij zijn een petitie gestart en willen met 10.000 handtekeningen de Gemeente Amsterdam en wethouder van kunst en cultuur Touria Meliani overtuigen om ook extra steun te verlenen aan het PLEIN THEATER. Zodat een belangrijk podium in Amsterdam Oost de deuren niet zal sluiten.” – Directeur BerithDanse

Het PLEIN THEATER is een presenterend podium met korte afstand tot de wijk en een theater met een internationale oriëntatie, een springplank voor jong talent en een producerend theater.

Onze programmering bestaat uit kleinschalige en intieme voorstellingen met hedendaagse kamermuziek, moderne dans, jeugdtheater en experimenteel theater. Wij kiezen enerzijds voor het vertonen van toptheatergroepen en anderzijds bieden wij ruimte aan jonge, talentvolle makers om ervaring op te doen en te experimenteren.

Voor je verder leest...

Inmiddels zijn al bijna 300 mensen met een hart voor kunst lid. We groeien snel! Alleen dankzij onze leden kunnen we dit soort verhalen blijven vertellen.

Word ook lid, door HIER te klikken!

Daarnaast maken wij als productiehuis onze eigen theaterprojecten in de theaterzaal en in de openbare ruimte, die aansluiten bij historische en maatschappelijke thema’s van de wereld om ons heen.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Petitie

Met de titel ‘Behoud het theater op het plein!’ is het PLEIN THEATER een petitie gestart! En roept cultuurliefhebbers, bezoekers, buurtbewoners en iedereen met een hart voor PLEIN THEATER op om te tekenen voor het voortbestaan van het theater. “Omdat het juist nu belangrijk is om bij te dragen aan saamhorigheid en verbinding, omlijst door de magie van kunst en cultuur.” Ook start het theater met hetzelfde doel deze week een crowdfundingsactie bij Alles voor de Kunst.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.