Meteen naar de inhoud

Podiumkunst en wetenschap gaan hand in hand in Delft

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

TU Delft en Delft Fringe Festival slaan een brug tussen jonge makers in de techniek en de podiumkunsten

Delft, vrijdag 17 mei, 2024 – Tijdens de 13e festivaleditie van Delft Fringe Festival (28 mei – 9 juni) werkt het podiumkunstenfestival volop samen met de TU Delft. Zo danst een groep studenten van de TU dit jaar op 31 mei op het festival in de Delftse Sigarenfabriek. Daarnaast worden er in samenwerking met Studium Generale en TUGreen gesprekken gevoerd tussen wetenschappers, studenten en het festivalpubliek over greenwashing en immigratie, naar aanleiding van voorstellingen die op het festival staan.

Roel Beeftink-Funcken, directeur Delft Fringe Festival: “We zijn ontzettend blij met deze bijzondere samenwerking. Hiermee voegen we de relatie tussen cultuur en techniek toe aan ons festival. Daarnaast vinden we het belangrijk om de verbinding tussen de historische binnenstad en de TU Campus, beide iconische aspecten van Delft, duurzaam te versterken.”

Donderdag 30 mei – Studium Generale: dans en immigratie

Studium Generale organiseert op donderdagavond 30 mei een verdiepingsprogramma. Het startpunt van het gesprek is de voorstelling Iraqi bodies van dansmaker Liza Sulaiman in de stadsboerderij aan het Rietveld, over immigratie en identiteit, die je voorafgaand aan dit gesprek kunt bekijken. In gesprek met Liza en een wetenschapper duiken we in de vraag: Wat is er nodig om je ergens thuis te voelen?

 Donderdag 30 mei – TUGreen: poëzie en greenwashing

Ook de voorstelling Rite van wat was van dansmaker Margarida Constantino over greenwashing door bedrijven vormt dit jaar de basis voor een verdiepend gesprek. Studenten van TUGreen organiseren samen met Studium Generale een bijeenkomst na de voorstelling in de Hortus Botanicus, waarin via poëzie en gesprek wordt besproken hoe kunst een stimulans kan zijn voor emoties rondom klimaat.

 Vrijdag 31 mei – Voorstelling studenten X Collab: The Journey

Dit studiejaar volgden zes studenten een cursus moderne dans bij X TU Delft, waar studenten zich kunnen ontwikkelen op het gebied van sport, spel, kunst, ambachten, reflectie en lifestyle. Choreograaf Neil Dolan maakte met hen de voorstelling The Journey, waarin ze laten zien dat zelfs in de donkerste tijden er altijd licht te vinden is. De laatste dansvoorstellingen van hun tour vinden plaats op 31 mei op het Delft Fringe Festival in de Sigarenfabriek aan de Brabantse Turfmarkt.

 Roze Konijn

Een samenwerking tussen de TU Delft en Delft Fringe Festival is niet nieuw. Sinds 2021 staat er midden op de Markt tijdens het festival een 7 meter hoog roze konijn. Dit is het festivalpaviljoen, dat ontworpen en gemaakt is door studenten van de faculteit Bouwkunde. Nog een illustratie hoe cultuur en wetenschap elkaar kunnen versterken. Van 28 mei tot juni is het konijn weer op de Markt te vinden voor informatie en ticketverkoop.

 Over Delft Fringe Festival

Stichting Delft Fringe Festival organiseert een jaarlijks podiumkunstenfestival en aanvullende jaarprogrammering om jonge makers en publiek bij elkaar te brengen op onverwachte locaties door de stad Delft als podium te gebruiken. Het Delft Fringe Festival beoogt hiermee de makers te ondersteunen in hun professionele ontwikkeling, bestaand én nieuw theaterpubliek een unieke culturele ervaring te bieden en het culturele aanbod in de stad Delft te verbreden en verbeteren. De dertiende editie van het festival vindt plaats tussen dinsdag 28 mei en zondag 9 juni 2024. Het complete programma is te vinden op www.delftfringefestival.nl.

Openingstijden Festivalpaviljoen op de Markt

  • Woensdag 14.00 t/m 18.00 uur
  • Donderdag 14.00 t/m 22.00 uur
  • Vrijdag 14.00 t/m 22.00 uur
  • Zaterdag 11.00 t/m 22.00 uur
  • Zondag 11.00 t/m 16.00 uur

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands