Skip to content

MAAS TV AND MAAS @ HOME THEATRE-HOME PROGRAMME FOR YOUNG AND OLD

THIS IS A PRESS RELEASE

Cultural organisations with a small or large membership can place their press releases on our site without restriction. Participate too? Become a member, as an institution.

Onder het mom van ‘wat kan er nog wel’ heeft Maas theater en dans in deze onwerkelijke tijd een programma ontwikkeld voor kinderen, jongeren, ouders die thuis zitten en wel zin hebben in of behoefte hebben aan theater. We bedachten Maas TV, een online kanaal op onze website waarop kinderen, jongeren en volwassenen iedere dag een registratie kunnen bekijken van een oude Maasvoorstelling. Daarnaast ontwikkelden we Maas @ Home met onder andere een Workshop Schrijven voor theater, Cursus niets doen en een Sing-a-long in quarantaine. Maas heeft tot en met 6 april 2020 63 tourneevoorstellingen en acht geprogrammeerde voorstellingen in het Maaspodium moeten afgelasten.

MAAS @ HOME

Voor alle thuiszitters en bankhangers: allemaal in de benen, we gaan wat doen. Op Maas @ Home helpen we je door deze gekke periode heen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Cursus niets doen (maar eigenlijk groots dromen), een Applausworkshop (om goed te leren klappen voor onze zorgverleners) of een Cursus schrijven voor theater? Ook hebben we tutorials waarin je een hele choreografie kunt aanleren en warming-ups door acteurs en dansers van Maas. Maar ook Meet & Greets met acteurs die je nu misloopt omdat voorstellingen niet doorgaan en een Sing-a-long in quarantaine.

Maas @ Home: www.maastd.nl/athome

Workshop applaus (voor zorgverleners): https://www.youtube.com/watch?v=eGMU8NzUIU4&t

MAAS TV

We spelen geen Lampje, Uniform, Juffenballet en Boef de komende weken en ook het Maaspodium is tot en met 6 april 2020 gesloten, maar je kunt nog wel theater kijken. Thuis op de bank. Via Maas TV kun je registraties bekijken van oude Maasvoorstellingen, elke dag een nieuwe. Denk aan gouwe ouwe als Alleen op de wereld, Drie, Hallo familie, Liefde, Alice in Wonderland, maar ook Toen wij van Rotterdam vertrokken en Voorjaarsoffer.

Maas TV: www.maastd.nl/tv

TEACHING ART AT HOME

Wil je je kinderen thuis een kunstles geven en heb je inspiratie nodig? Op www.steljevoor010.nl vind je tientallen inspirerende voorbeelden van kunstlessen, ontwikkeld voor het basisonderwijs door kunstenaars van Villa Zebra en podiumkunstenaars van Maas theater en dans. Zo zijn er lessen theatre en lessen beeldend.

Stel je voor is een programma van KCR, Villa Zebra en Maas met als doel kunsteducatie te verankeren in het basisonderwijs. De lessen die zijn ontwikkeld voor leerkrachten bieden we ook graag aan aan ouders die de komende weken hun kinderen thuis les willen geven en kunst belangrijk vinden.

one of our members

Members of Culture Press co-own our cooperative for a small monthly or annual fee, and may also contribute content to the site when appropriate. For members with an institutional membership, we offer the possibility of posting their press releases unabridged. Also want to become a member? You can. Please visit this pageView Author posts

Private Membership (month)
5 / Maand
For natural persons and self-employed persons.
No annoying banners
A special newsletter
Own mastodon account
Access to our archives
Small Membership (month)
18 / Maand
For cultural institutions with a turnover/subsidy of less than €250,000 per year
No annoying banners
A premium newsletter
All our podcasts
Your own Mastodon account
Access to archives
Posting press releases yourself
Extra attention in news coverage
Large Membership (month)
36 / Maand
For cultural institutions with a turnover/subsidy of more than €250,000 per year.
No annoying banners
A special newsletter
Your own Mastodon account
Access to archives
Share press releases with our audience
Extra attention in news coverage
Premium Newsletter (substack)
5 trial subscriptions
All our podcasts

Payments are made via iDeal, Paypal, Credit Card, Bancontact or Direct Debit. If you prefer to pay manually, based on an invoice in advance, we charge a 10€ administration fee

*Only for annual membership or after 12 monthly payments

en_GBEnglish (UK)