Aller au contenu

Nouvelles déshabillées : Give Act transformé en monstre, Brabant court 30% sur les arts de la scène, North Beveland n'achète plus d'œuvres d'art.

La Chambre modifie la déduction pour les dons dans le secteur culturel

(...) Une majorité de la Chambre souhaite limiter les projets du Cabinet en matière de déductions fiscales dans le secteur culturel. Dans le même temps, il devrait devenir fiscalement plus intéressant de faire des dons aux associations sportives et musicales. Le VVD, le CDA et le PVV ont soumis mardi des propositions d'amendement en ce sens à la loi sur les dons du secrétaire d'État Frans Weekers (Finances). (..)
De PVV vond dat veel te ver gaan en weigerde om de belastingbetaler zo te laten opdraaien voor giften aan de cultuursector. Het CDA vond dat in de plannen van Weekers een symfonieorkest wordt voorgetrokken boven de dorpsfanfare die geen aanspraak kon maken op de giftenaftrek. PVV en CDA vonden met steun van de VVD een oplossing.
Die behelst dat de aftrek van de belasting geen 150 maar 125 procent bedraagt met een maximum van 1250 euro. Dat levert in totaal 7 miljoen euro op. Dat geld zetten CDA, VVD en PVV in voor het fiscaal ondersteunen van sport- en muziekverenigingen die moeten rondkomen van contributie van hun leden. (..)

Source : DeStentor   15 nov 11

Amsterdam – Menselijke keten om Tropeninstituut

Om te protesteren tegen de aangekondigde bezuinigingen op het Tropeninstituut, wordt aanstaande zaterdag een menselijke keten rond het gebouw gevormd. (..)
Het Tropeninstituut vreest dat deze bezuiniging [50% van de bijdrage door MinBuZa] niet alleen het onderzoeksinstituut, maar ook het museum, de bibliotheek en het theater zullen raken. (..)

Source : AT5   16 Nov 11

Haarlem – Fans moeten kostuums voor Scrooge betalen

Erik van Muiswinkel roept het publiek op geld te doneren voor kostuums voor zijn productie Scrooge. De kerstvoorstelling gaat in december in première in de Stadsschouwburg Haarlem, maar hoofdrolspeler Van Muiswinkel vreest dat zijn spelers door de bezuinigingen in hun hemd het podium op moeten. (..)
Op de website van de Schouwburg is per personage te volgen voor welk kledingstuk geld binnen is en wat de volgende wens is. In totaal is ruim 6000 euro nodig. Inmiddels is de helft van dat bedrag al binnen, meldt het theater. (..)

Source : DeLimburger   16 Nov 11

Les créateurs de théâtre choqués par le nouveau programme de subventions de la province du Brabant

(..) Deze week is naar buiten gekomen hoe de provincie de komende jaren cultuursubsidies in Brabant wil verdelen. (..)
De provincie heeft straks per jaar bijna 3 miljoen euro beschikbaar als subsidie voor de podiumkunsten en de muziek. (..) Volgens de theatermakers is het ongeveer eenderde lager dan het bedrag in de afgelopen jaren. Een forse bezuiniging dus in de tijd dat ook het rijk en de gemeenten korten op de cultuursubsidies. (..)
In het stuk van de provincie staat een groot aantal activiteiten waarvoor geld beschikbaar is. Nieuw in dat rijtje is de subsidie voor jeugdopera en muziekvoorstellingen voor de jeugd. Er is geen geld opzij gelegd voor een instellling die dans-voorstellingen gaat maken, wat slecht nieuws is voor Station Zuid, het danshuis in Tilburg.

Source : OmroepBrabant   16 Nov 11

Baisse des ventes de livres pour enfants

De verkoop van kinderboeken is in de eerste helft van dit jaar met 6 procent gedaald, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK in opdracht van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

Source : Politique culturelle.co.uk   16 Nov 11

 

Nijmegen – HAN podium voor debat cultuurbeleid

(..) Op een speciale site web praat momenteel heel Nijmegen mee over het cultuurbeleid. Moet bijvoorbeeld Doornroosje meer subsidie krijgen? Wat doen we met Waalhalla? Of zijn er niet teveel festivals? (..) [zie ook: Maak Je Eigen Cultuurbegroting]

Source : SNR.nl   16 Nov 11

 

(N-Br) – Lokale Omroep Goirle in de problemen

(..) De omroep heeft nieuw apparatuur nodig, maar er is geen geld. Als er geen extra subsidie komt van de gemeente vreest de omroep voor zijn voortbestaan.
Het probleem zit vooral bij de televisietak van de LOG. Daar is 120.000 euro nodig en anders kunnen de wekelijks uitzendingen niet meer worden gemaakt, stelt de omroep. (..)

Source : RadioFreak.nl   16 Nov 11

 

La municipalité de North Beveland renonce à l'achat d'œuvres d'art

(..) Volgend jaar komt er geen kunstaankoop omwille van de bezuinigingen. (..)

Source : PZC   15 nov 11

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Petites adhésions
175€ / 12 Maanden
Surtout pour les organisations dont le chiffre d'affaires ou la subvention est inférieur à 250 000 par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
5 abonnements d'essai à la lettre d'information
Tous nos podcasts
Donne ton avis sur nos politiques
Connaître les finances de l'entreprise
Archives exclusives
Publie toi-même des communiqués de presse
Propre compte mastodonte sur notre instance
Nombreux membres
360€ / Jaar
Voor culturele organisaties
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
10 abonnements d'essai à la lettre d'information
Tous nos podcasts
Participe
Connaître les finances de l'entreprise
Archives exclusives
Publie toi-même des communiqués de presse
Propre compte mastodonte sur notre instance
Collaboration
Adhésion privée
50€ / Jaar
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Donne ton avis sur nos politiques
Connaître les finances de l'entreprise
Archives exclusives
Propre compte mastodonte sur notre instance
fr_FRFrançais