Aller au contenu

Est-ce que le WOB sera ? Le ministère rend publics les documents relatifs à la culture de l'agenda du marché du travail.

Le ministère de l'OCW possède d'excellents feutres noirs. En aucun cas, donc, je n'ai réussi à savoir quel journal d'Amsterdam a fait la demande de WOB à laquelle le ministre van Engelshoven répond maintenant. La longueur de la barre noire pourrait être n'importe quoi (sauf Coöperatief Cultureel Persbureau UA).

Maar goed: iemand doet onderzoek naar de gang van zaken rond de besteding van 400 duizend euro aan de opstelling en uitvoering van de ‘Arbeidsmarktagenda Cultuur’. De agenda waarmee, geheel volgens de normen van de polder, werkgevers en werknemers in de cultuursector iets proberen te doen aan de rampzalige arbeidsmarkt in de sector.

Public

In reactie op het verzoek om openbaarmaking maakt het ministerie alle openbaar te maken gegevens nu openbaar. En dan ook echt. Het pakket wordt niet alleen aan de aanvrager gestuurd, maar aan iedereen. En zo hoort het ook. Daarom voegen we ze ook als lien bij dit artikel, zodat je als lezer zelf op onderzoek kunt gaan naar mogelijke malversaties. En naar je eigen (zwartgelakte) naam.

Ik heb de afgelopen uren doorgebracht met het doorspitten van de tekst tussen de zwartregels door, en kon niet zo heel snel iets vinden dat het daglicht niet zou kunnen verdragen. Als oud-vergadertijger werd ik wel al bij voorbaat moe van de notulen van het overleg. SER en Kunsten 92 zitten met een berg kolen en geiten aan tafel, en het is niet de bedoeling dat er slachtoffers vallen. Waar ik eerder al van buiten constateerde dat het met de code de bonne pratique van zompig naar drassig aan het gaan is: hier zie je hoe dat werkt.

Agent

Enfin: doe er als lezer je voordeel mee, het mag van de minister. En nu maar eens kijken welke krant nog weet te spreken met de ambtenaar wiens persoonlijke mening zo zorgvuldig buiten de stukken is gehouden. En of dat relevant gaat zijn.

Of het bedrag  van 4 ton uiteindelijk ook doelmatig is besteed aan alle vergaderingen, adviseurs en zaalverhuurders? Dat zal de tijd leren. Vooralsnog doet de sector zelf niet echt zijn best. Het IDFA zoekt bijvoorbeeld verslaggevers. Voor 2 euro per uur. Plus eten.

Wijbrand Schaap

Journaliste culturel depuis 1996. A travaillé comme critique de théâtre, chroniqueur et reporter pour Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad, Parool et des journaux régionaux par l'intermédiaire d'Associated Press Services. Interviews pour TheaterMaker, Theatererkrant Magazine, Ons Erfdeel, Boekman. Auteur de podcasts, il aime expérimenter les nouveaux médias. Culture Press est l'enfant que j'ai mis au monde en 2009. Partenaire de vie de Suzanne Brink Colocataire d'Edje, Fonzie et Rufus. Cherche et trouve-moi sur Mastodon.Voir les messages de l'auteur

Petites adhésions
175€ / 12 Maanden
Surtout pour les organisations dont le chiffre d'affaires ou la subvention est inférieur à 250 000 par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
5 abonnements d'essai à la lettre d'information
Tous nos podcasts
Donne ton avis sur nos politiques
Connaître les finances de l'entreprise
Archives exclusives
Publie toi-même des communiqués de presse
Propre compte mastodonte sur notre instance
Nombreux membres
360€ / Jaar
Voor culturele organisaties
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
10 abonnements d'essai à la lettre d'information
Tous nos podcasts
Participe
Connaître les finances de l'entreprise
Archives exclusives
Publie toi-même des communiqués de presse
Propre compte mastodonte sur notre instance
Collaboration
Adhésion privée
50€ / Jaar
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Donne ton avis sur nos politiques
Connaître les finances de l'entreprise
Archives exclusives
Propre compte mastodonte sur notre instance
fr_FRFrançais