Aller au contenu

Concert d'Asko|Schönberg et représentations en mai 

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.

The Underground NITE, 5 t/m 22 mei; IJzingwekkende natuurbeelden Zaterdagmatinee, 14 mei

The Underground
The Underground is een gruizige, geestige en tragische voorstelling door regisseur Guy Weizman et le NITE ensemble (NNT, Club Guy & Roni, Asko|Schönberg, Slagwerk Den Haag).

De voorstelling is geïnspireerd op Aantekeningen uit het ondergrondse van Fjodor Dostojevski; een monoloog van een man die veel klappen heeft moeten incasseren in zijn leven en heeft besloten niet meer mee te doen met het systeem en zich te verschansen in zijn huis; zijn ‘ondergrondse’. Tekstschrijver Rik van den Bos schreef binnen dit thema een fenomenale, actuele tekst, over iemand die niet kan accepteren hoe de wereld in elkaar steekt, die het niet lukt om mee te doen met de regels van het spel en zich met al zijn geestelijke rijkdom terugtrekt in de marge.
Wat moet er gebeuren voordat je je niks minder voelt dan een clown? The Underground is een tragikomische, interdisciplinaire theatershow over de kunst van het mislukken.

Dirigé Guy Weizman, choreografie Roni Haver, compositeur Brendan Faegre*), texte Rik van den Bos, door NNT, Club Guy & Roni, Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag.
*) met steun van Fonds Podiumkunsten.

De Sluisfabriek Drachten, 5 t/m 22 mei, 20.30 uur

IJzingwekkende natuurbeelden
Een geheel aan de Deense componist Hans Abrahamsen gewijd concert in de NTR Zaterdagmatinee.

De ensemblewerken Winternacht, Schnee et Wald kunnen met enig recht een trilogie worden genoemd. Ze gaan over winter, woud, ijs, nachtelijke sleeritten, romantische beelden. Zelf noemt de componist Wald de tweelingzuster van zowel Schnee als van zijn eerdere blaaskwintet Walden (1978). De titel voor Walden ontleende hij aan het gelijknamige boek uit 1854 van de Amerikaanse auteur Henry David Thoreau, dat zijn tweejarige verblijf beschrijft in een hut aan de oever van Walden Pond in Concord, Massachusetts.

Wald plaatst Thoreaus terug-naar-de-natuur-gedachte in een Duits-romantisch kader. De titel slaat een brug naar de pianocyclus Waldszenen van Robert Schumann. Voor zowel Schumann als Thoreau, schrijft Abrahamsen, is het woud ‘de magische romantische plaats die de mens tot spiritueel inzicht brengt.’ Het met Duitse voordrachtsaanwijzingen doorspekte Wald bevat in negentiende-eeuwse geest een echte Nachtmusik en een jachtscène met galopperende paarden. De aan Walden ontleende jachthoornroep van een stijgende kwart zal de hoornist Abrahamsen uit het hart zijn gegrepen. Zelf toog hij ooit met een waldhoorn naar het bos om die magie aan den lijve te ervaren.

Asko|Schönberg olv Brad Lubman

Het Concertgebouw, za 14 mei, 14.15 uur

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais