Aller au contenu

Le concepteur d'éclairage Uri Rapaport sur scène pour la première fois, dans une expérience théâtrale éblouissante qu'il a lui-même conçue.

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.

Lichtontwerp centraal in nieuwe voorstelling van het NUT | Di 4 oktober 2022 – Utrecht

Het NUT presenteert i.s.m. SHIFFT het visuele theaterspektakel Licht, waarbij het lichtontwerp centraal staat. Licht is het bijzondere verhaal over lichtontwerper Uri Rapaport die twee weken blind door het leven gaat na een operatie aan een tumor op zijn oog. Theatermaker Greg Nottrot neemt hem mee op een reis naar de bron van het licht. Samen met choreograaf Jasper van Luijk en danser Lo Walther Boer creëren zij een choreografie van licht. Licht is een zintuiglijke ervaring over de geschiedenis van het licht, inclusief driegangendiner bij parkrestaurant Anafora.

Exclusief te zien van 26 oktober t/m 20 november in het Máximapark te Utrecht.

La conception de l'éclairage occupe le devant de la scène

Lichtontwerper Uri Rapaport maakte voor ruim 750 theatervoorstellingen een lichtontwerp. Voor het eerst in zijn carrière staat hij nu zélf op het podium, in een even duister als oogverblindend ontwerp van eigen hand. Waar het lichtontwerp doorgaans in dienst staat van de voorstelling, is het in het maakproces van Licht het uitgangspunt. Een voorstelling over ons verlangen naar licht en onze angst voor het duister. Verwacht een hallucinante trip door de geschiedenis van het licht.

La communauté des entreprises d'Utrecht finance plus de 240 représentations théâtrales

Het NUT en Stadsschouwburg Utrecht maken theater toegankelijk voor iedereen uit Utrecht. Het aantal arme huishoudens neemt toe en juist in die omstandigheden kan de ervaring van een theatervoorstelling zoveel goeds brengen: verbeelding, verbinding en troost. In het kader van de viering van 900jaar Utrecht werden ruim 240 theaterervaringen gefinancierd vanuit het Utrechtse bedrijfsleven. In samenwerking met de U-pas en sociaal makelaars zorgen het NUT en Stadsschouwburg Utrecht ervoor dat deze theatercadeautjes terecht komen bij mensen voor wie een avondje theater er echt toe doet.

Un dîner divin

Het wordt kouder, eerder donker en de bladeren verliezen hun groene kleur: de herfst doet zijn intrede. Naast de traditie van zomerse locatievoorstellingen, brengt het NUT nu ook een winterse traditie. Dit najaar brengt het NUT Licht in donkere dagen. Geniet van een verwarmend diner in samenwerking met parkrestaurant Anafora. Het publiek gaat samen aan tafel voor gebroken brood, hartverwarmende soep, nectar en ambrozijn met duizend-en-een suikerfeestelijke zoetigheden. Ervaar deze avond om nooit te vergeten met een betoverende voorstelling onder een gigantische overdekte sterrenhemel.

2022 au NUT : l'avenir de Dieu

In 2022 maakt het NUT een jaar lang theater over ‘de toekomst van God’. Hoe gaan we om met dat wat we niet weten? Hoe deden we dat in het verleden, hoe doen we dat nu en hoe zullen we dat doen in de toekomst? Waar vinden we houvast? Heeft het allemaal wel zin? Hebben we nog wel een god nodig nu we alles kunnen googlen?

Le NUT sur la place de Berlin

Het NUT is gevestigd op het Berlijnplein in Utrecht Leidsche Rijn. Samen met de Gemeente Utrecht, SHIFFT, RAUM, de BuurtwerkKamer, Jonge Honden, Goede Vrijdag en vele andere (toekomstige) pleingenoten bouwen we daar stap voor stap aan circulair ontwikkelde nieuwbouw, alwaar het NUT v.a. 2025 een permanent eigen theaterhuis betrekt. In de tussentijd huizen we in een tijdelijk paviljoen op het plein.

Crédits

Concept, regie en spel Greg Nottrot | Concept, lichtontwerp en spel Uri Rapaport | Choreografie Jasper van Luijk | Dans Lo Walther Boer | Eindregie Mariëlla van Apeldoorn | Kostuumontwerp Mirjam Pater  | Dramaturgie Jannet van Lange | Productie nMore (Lise van den Hout en Ellen van Bunnik) en Lex van Wieren | Technische productie Glenn Nyendorff | Techniek Dustin Watts, Maarten van Burken, Bea Verbeek | Marketing Buro Dertig (Malou te Wierik) en Lisane Renalda | Campagnebeeld Sjoerd Derine

Met dank aan Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, Berlijnplein Utrecht, KF Hein Fonds, Hendrik Muller Fonds, Ondernemersfonds Utrecht, Stadsschouwburg Utrecht, Berenschot, Vink Bouw, Foundation Stadsschouwburg Utrecht, Lichtverhuur Utrecht, Zimihc en Ampco Flashlight.

Vente de billets

De voorstelling is te zien van 26 oktober t/m 20 november in het Máximapark te Utrecht. Start van de avond om 19.00 uur met het diner in Parkrestaurant Anafora, waarna we gezamenlijk naar de zwarte koepel in het park lopen. Tickets inclusief driegangendiner zijn te koop voor €55,25 (€30,25 voor iedereen jonger dan 30 jaar) via het-nut.nl.

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais