Aller au contenu

Le Festival Circolo célèbre les différences lors d'un festival de cirque de 10 jours

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.

Grootste festival voor hedendaags circus strijkt neer in Tilburg van 13 tot en met 22 oktober

Van 13 tot en met 22 oktober 2023 staat Tilburg in het teken van Festival Circolo, het grootste festival voor hedendaags circus in Nederland. Hier zie je grensverleggers, doorbijters en artistieke topsporters die onze verschillen uitlichten en vieren in performances waar iedereen zich in mag herkennen. 
Het programma bestaat dit jaar uit meer dan 25 verschillende producties met in totaal meer dan 100 voorstellingen, waarvan het grootste gedeelte te zien is in het Tilburgse Spoorpark. Ook Schouwburg Tilburg, Hall of Fame en Theater De Nieuwe Vorst zijn dit jaar onderdeel van het Festival Circolo.
Hieronder zijn alvast alvast enkele hoogtepunten uit het programma uitgelicht.
Yé – Circus Baobab
Un discours enflammé sur l'eau par 13 acrobates ouest-africains.
“Ongelofelijk krachtig met overtuiging en humor.”
Circus Baobab combineert op meesterlijke wijze traditie en moderniteit in een explosieve circuservaring. In  onderzoekt een groep van 13 talentvolle dansers en acrobaten uit West-Afrika met jeugdige bravoure grote hedendaagse thema’s als de opwarming van de aarde, vervuiling en macht over een zeldzame bron: water. Dit alles verpakken ze in een unieke voorstelling die bijna uit haar voegen barst van de overtuiging, energie en humor. Verwacht gigantische menselijke piramides, hand-op-hand acrobatiek en mensen die 7 meter de lucht in gegooid worden.
 wordt geregisseerd door Yann Ecauvre, mede-oprichter van Cirque Inextremiste en een ware meester van humor in de leegte. Samen vormen Yann en de artiesten een onovertroffen team dat elkaar tot grote hoogtes stuwt, vaak letterlijk. Ze lanceren elkaar de lucht in, bouwen enorme constructies met lichamen en bevragen met krachtige lichaamstaal de wereld om zich heen. In een vurig betoog over water brouwen ze een bruisende cocktail van elegantie en kracht. Yé!

imageimage

Low Cost Paradise – Cique Pardi!
Entre dans le paradis coloré de la folie.
“De energie van Cirque Pardi! is ongeëvenaard.”
Dames en heren. Welkom in het paradijs van de vergeten mensen! In het ware walhalla is geen ruimte voor imperfectie. Daarom bouwt circusgezelschap Pardi! haar eigen utopie waar de logica van gekte en de schoonheid van lelijkheid gevierd wordt. Jij bent uitgenodigd in dit Low Cost Paradise om te proeven aan deze nieuwe werkelijkheid. Onder de nok van een grote circustent bouwt dit collectief van acrobaten, dansers en livemuzikanten een meeslepende draaikolk die alles in beweging zet, maar vooral je lachspieren. Kleurrijke figuren vliegen door de lucht, balanceren op wielrenfietsen, raken verwikkeld in spontane feestjes, toveren en schieten confettikanonnen af. Er wordt geschreeuwd, gelachen en gehuild. Als je niet beter wist, dan zou je zeggen dat dit paradijs lijkt op de wereld die wij kennen.

image
image

Le Complexe de l’Autruche – Collectif d’Equilibristes 
Dix artistes de l'équilibre sur les mains mettent le monde à l'envers.
“Circus zoals je het nog nooit gezien hebt.”
Tien acrobaten delen dezelfde verslaving: rondlopen op handen. In Le Complexe de l’Autruche (het struisvogelcomplex) steekt het gezelschap niet haar hoofd in het zand. Maar draait de wereld wel op haar kop. De acrobaten die voor een groot gedeelte van de voorstelling ondersteboven doorbrengen, bieden zo een nieuw perspectief op de wereld. In hypnotiserende groepschoreografieën, vooruitstrevende bedenksels en droogkomische situaties rijgt Collectif d’Equilibristes een voorstelling aan elkaar waar outsiders gevierd worden en de kracht van het collectief tastbaar wordt. ˙uǝᴉz ʇɐp ʇɯoʞ

imageimage

Images by Benoit Matrenchar
Plus d'informations
Festival Circolo vindt plaats van 13 tot en met 22 oktober 2023 in Tilburg. Vanaf 29 augustus is het volledige programma te vinden op www.festivalcircolo.nl. Dan start ook de kaartverkoop.

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais