Meteen naar de inhoud

Festival Circolo viert verschillen in tiendaags circusfestival

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Grootste festival voor hedendaags circus strijkt neer in Tilburg van 13 tot en met 22 oktober

Van 13 tot en met 22 oktober 2023 staat Tilburg in het teken van Festival Circolo, het grootste festival voor hedendaags circus in Nederland. Hier zie je grensverleggers, doorbijters en artistieke topsporters die onze verschillen uitlichten en vieren in performances waar iedereen zich in mag herkennen. 
Het programma bestaat dit jaar uit meer dan 25 verschillende producties met in totaal meer dan 100 voorstellingen, waarvan het grootste gedeelte te zien is in het Tilburgse Spoorpark. Ook Schouwburg Tilburg, Hall of Fame en Theater De Nieuwe Vorst zijn dit jaar onderdeel van het Festival Circolo.
Hieronder zijn alvast alvast enkele hoogtepunten uit het programma uitgelicht.
Yé – Circus Baobab
Een vurig betoog over water door 13 West-Afrikaanse acrobaten
“Ongelofelijk krachtig met overtuiging en humor.”
Circus Baobab combineert op meesterlijke wijze traditie en moderniteit in een explosieve circuservaring. In  onderzoekt een groep van 13 talentvolle dansers en acrobaten uit West-Afrika met jeugdige bravoure grote hedendaagse thema’s als de opwarming van de aarde, vervuiling en macht over een zeldzame bron: water. Dit alles verpakken ze in een unieke voorstelling die bijna uit haar voegen barst van de overtuiging, energie en humor. Verwacht gigantische menselijke piramides, hand-op-hand acrobatiek en mensen die 7 meter de lucht in gegooid worden.
 wordt geregisseerd door Yann Ecauvre, mede-oprichter van Cirque Inextremiste en een ware meester van humor in de leegte. Samen vormen Yann en de artiesten een onovertroffen team dat elkaar tot grote hoogtes stuwt, vaak letterlijk. Ze lanceren elkaar de lucht in, bouwen enorme constructies met lichamen en bevragen met krachtige lichaamstaal de wereld om zich heen. In een vurig betoog over water brouwen ze een bruisende cocktail van elegantie en kracht. Yé!

imageimage

Low Cost Paradise – Cique Pardi!
Stap in het kleurrijke paradijs der waanzin
“De energie van Cirque Pardi! is ongeëvenaard.”
Dames en heren. Welkom in het paradijs van de vergeten mensen! In het ware walhalla is geen ruimte voor imperfectie. Daarom bouwt circusgezelschap Pardi! haar eigen utopie waar de logica van gekte en de schoonheid van lelijkheid gevierd wordt. Jij bent uitgenodigd in dit Low Cost Paradise om te proeven aan deze nieuwe werkelijkheid. Onder de nok van een grote circustent bouwt dit collectief van acrobaten, dansers en livemuzikanten een meeslepende draaikolk die alles in beweging zet, maar vooral je lachspieren. Kleurrijke figuren vliegen door de lucht, balanceren op wielrenfietsen, raken verwikkeld in spontane feestjes, toveren en schieten confettikanonnen af. Er wordt geschreeuwd, gelachen en gehuild. Als je niet beter wist, dan zou je zeggen dat dit paradijs lijkt op de wereld die wij kennen.

image
image

Le Complexe de l’Autruche – Collectif d’Equilibristes 
Tien handstand-artiesten draaien de wereld op z’n kop.
“Circus zoals je het nog nooit gezien hebt.”
Tien acrobaten delen dezelfde verslaving: rondlopen op handen. In Le Complexe de l’Autruche (het struisvogelcomplex) steekt het gezelschap niet haar hoofd in het zand. Maar draait de wereld wel op haar kop. De acrobaten die voor een groot gedeelte van de voorstelling ondersteboven doorbrengen, bieden zo een nieuw perspectief op de wereld. In hypnotiserende groepschoreografieën, vooruitstrevende bedenksels en droogkomische situaties rijgt Collectif d’Equilibristes een voorstelling aan elkaar waar outsiders gevierd worden en de kracht van het collectief tastbaar wordt. ˙uǝᴉz ʇɐp ʇɯoʞ

imageimage

Images by Benoit Matrenchar
Meer informatie
Festival Circolo vindt plaats van 13 tot en met 22 oktober 2023 in Tilburg. Vanaf 29 augustus is het volledige programma te vinden op www.festivalcircolo.nl. Dan start ook de kaartverkoop.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands