Aller au contenu

Des collectifs impressionnants ornent le programme du Festival Circolo 2023.

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.

Le plus grand festival de cirque contemporain des Pays-Bas avec plus de 100 spectacles à Tilburg

Open monden, samengeknepen billen en gesperde ogen. Van 13 tot en met 22 oktober 2023 strijkt Festival Circolo neer in Tilburg voor ontroering, waaghalzerij en grensverleggende performances. Op het grootste hedendaags circusfestival van Nederland zijn tien dagen lang meer dan 100 voorstellingen te zien op het snijvlak van theater, dans, performance art en acrobatiek. Het programma en de kaartverkoop voor Festival Circolo 2023 zijn nu live.
Na de succesvolle verhuizing naar het Spoorpark in 2022, met een groot aantal uitverkochte shows, slaat Festival Circolo van 13 t/m 22 oktober wederom haar tenten op in het groene stadshart van Tilburg. Bezoekers kunnen meer dan 100 voorstellingen ontdekken in circustenten in het Spoorpark Tilburg en zalen van satellietlocaties Schouwburg en Concertzaal Tilburg, Hall of Fame en Theater De Nieuwe Vorst.
De rode draad in het programma van Festival Circolo is dit jaar ‘samen’. Festival Circolo gelooft in een wereld waar samen zoveel meer is dan alleen. Een plek waar de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Mensen elkaar opvangen als ze vallen en hoger komen als ze elkaar een handje helpen. Die wereld bestaat: de circuswereld. Festival Circolo wil meer dan ooit een plek bieden waar mensen samenkomen om hun verschillen te vieren en verhalen te delen waar iedereen zich in mag herkennen. Bovendien zet het festival zich in voor het bevorderen van toegankelijkheid voor mensen in armoede en met beperkingen, evenals het bestrijden van eenzaamheid.
Festival Circolo presenteert met trots een breed scala aan performances en events die gemeenschapszin omarmen. Van queer nights tot een collectief van handlopers. Een greep uit het programma van Festival Circolo 2023:

Yé - Cirque Baobab

Un discours enflammé sur l'eau par 13 acrobates ouest-africains.

Circus Baobab combineert op meesterlijke wijze traditie en moderniteit in een explosieve circuservaring. In Yé onderzoekt een groep van 13 talentvolle dansers en acrobaten uit West-Afrika met jeugdige bravoure grote hedendaagse thema’s als de opwarming van de aarde, vervuiling en macht over een zeldzame bron: water. Dit alles verpakken ze in een unieke voorstelling die bijna uit haar voegen barst van de overtuiging, energie en humor. Verwacht gigantische menselijke piramides, hand-op-hand acrobatiek en mensen die 7 meter de lucht in gegooid worden.

imageimage

Paradis à bas prix - Cique Pardi !

Entre dans le paradis coloré de la folie.

Welkom in het paradijs van de vergeten mensen. In het ware walhalla is geen ruimte voor imperfectie. Daarom bouwt circusgezelschap Pardi! haar eigen utopie waar de logica van gekte en de schoonheid van lelijkheid gevierd wordt. Iedereen is uitgenodigd in dit Low Cost Paradise om te proeven aan een nieuwe werkelijkheid. Onder de nok van een grote circustent bouwt dit collectief van acrobaten, dansers en livemuzikanten een meeslepende draaikolk die alles in beweging zet, maar vooral je lachspieren. Kleurrijke figuren vliegen door de lucht, balanceren op wielrenfietsen, raken verwikkeld in spontane feestjes, toveren en schieten confettikanonnen af.

imageimage

Le Complexe de l'Autruche - Collectif d'Equilibristes

Dix artistes de l'équilibre sur les mains mettent le monde à l'envers.

Tien acrobaten delen dezelfde verslaving: rondlopen op handen. In Le Complexe de l’Autruche (het struisvogelcomplex) steekt het gezelschap niet haar hoofd in de aarde, maar draait haar juist ondersteboven. De acrobaten die voor een groot gedeelte van de voorstelling op de kop doorbrengen, bieden zo een nieuw perspectief op de wereld. In hypnotiserende groepschoreografieën, vooruitstrevende bedenksels en droogkomische situaties rijgt Collectif d’Equilibristes een voorstelling aan elkaar waar outsiders gevierd worden en de kracht van het collectief tastbaar wordt.

imageimage

Images par Benoit Matrenchar

Queer x Party x All Out Show

Tout compris jusqu'aux heures tardives

Na de uitverkochte editie van 2022 keert de langverwachte Queer Night terug naar Festival Circolo. Het hooggeëerd publiek wordt getrakteerd op een all-inclusive happening met een proeverij aan performances om je vingers bij af te likken. Van hilarische striptease-acts tot dragperformances en spectaculaire shows die sensueel tegen de randjes aanschuren. Daarna gaat het feest door tot in de late uurtjes en mag iedereen hun moves over de dansvloer uitschudden. Treed binnen in een duizelingwekkend universum waar alles vloeibaar is, de confetti rijkelijk knalt en glamour geen grenzen kent.

imageimage

Programme et vente de billets

Voor meer informatie over het programma verwijzen we graag door naar de site web. Er is per voorstelling een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De kaartverkoop is nu van start.

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais