Aller au contenu

L'ILFU organisera le grand événement public en 2024 : Ikjesmarathon. Nous sommes de nombreux ikjes !

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.

Schrijf je eigen Ikje en word gepubliceerd.

Het Ikje op de Achterpagina van NRC is al meer dan 20 jaar een instituut. Duizenden hilarische, tragische en herkenbare voorvallen van onbekende Nederlanders gevat in 120 woorden vormen de kronieken van het alledaagse leven. Reden voor ILFU (International Literature Festival Utrecht) om eenmalig een allesomvattende Ikjesmarathon te organiseren. We roepen iedereen op om een eigen Ikje in te sturen, in de taal die jou het beste ligt. Alle Ikjes worden vanaf 1 augustus geplaatst op een speciale site. De inzenders van de origineelste Ikjes kunnen rekenen op landelijke publicatie en maken kans op een prijs van 500 euro. 

In iedereen schuilt een Ikje

Een Ikje is een persoonlijke ervaring of anekdote in maximaal 120 woorden. Een ultrakort verhaal, een grappige, ontroerende of bijzondere ervaring of observatie, meestal met een pointe of twist. Vanaf 18 juni tot 5 oktober kan iedereen één tot maximaal drie Ikjes inzenden via ilfu.com. 

Ook de vele (bekende) schrijvers uit binnen- en buitenland, die tijdens het ILFU-festival van 21 september tot en met 5 oktober 2024 aanwezig zijn, vragen we om een Ikje te schrijven. Tijdens het openingsweekend van ILFU vind op zondag 22 september op de Utrechtse Boekenmarkt een speciaal Ikjesmarathonprogramma plaats. De hele dag door kan er op het Vredenburgplein geluisterd worden naar voordrachten van Ikjes door Ikjes-inzenders en festivalauteurs.

Je suis une multitude d'histoires

De Ikjes-marathon komt voort uit de ambitie van ILFU om ieder jaar een grote publieksmanifestatie te organiseren waar iedereen aan mee kan doen, van liefhebber en amateur tot geoefende schrijver. Het Ikje, waarin de persoonlijke ervaring centraal staat, sluit aan bij de huidige hausse aan autofictie, autobiografie en memoirs, én bij het motto van ILFU van dit jaar: I am many stories.

Voor de deelnemers die de fijne kneepjes van het Ikjes-schrijven willen leren organiseert ILFU live en online workshops. Ook ontwikkelt ILFU  een lesbrief voor het onderwijs en zijn er samenwerkingen met maatschappelijke organisaties, waaronder Stichting Special Arts Nederland.

Publicatie, Scheurkalender en prijs

Van 1 augustus tot en met 5 oktober zijn alle Ikjes zichtbaar op ilfu.com. Je kunt je Ikjes eenvoudig delen op social media. In oktober zijn een week lang Ikjes te lezen in de hal van Station Utrecht Centraal. Een speciale ILFU-Ikjes-redactie selecteert de Ikjes die gedurende het festival gepubliceerd worden op de Achterpagina van NRC. Ook wordt er eind 2024 een unieke scheurkalender uitgegeven. Voor de tien origineelste Ikjes is er een prijs van 500 euro.

ILFU 2024

Van 21 september tot en met 5 oktober staat Utrecht weer in het teken van literatuur. Jaarlijks bezoeken zo’n 200 schrijvers en ruim 20.000 bezoekers het ILFU. In de afgelopen jaren wist ILFU grote internationale namen te strikken zoals Jonathan Franzen, Margaret Atwood, Chimamanda Ngozi Adichie, Elena Ferrante, Michel Houellebecq, Nick Cave, David Mitchell, Ali Smith en Édouard Louis. De komende maanden wordt de line-up van ILFU 2024 bekendgemaakt. De kaartverkoop van De Nacht van de Poëzie, Exploring Stories en YALFU (Young Adult dag) is inmiddels gestart. Bekijk het hele festivalprogramma op https://ilfu.com

Ook gedurende de rest van het jaar nodigt ILFU schrijvers uit. Het online platform ilfu.com publiceert dagelijks verhalen, gedichten, interviews en essays en wordt inmiddels ondersteund door 1200+ leden

Étiquettes:

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Petites adhésions
175 / 12 Maanden
Surtout pour les organisations dont le chiffre d'affaires ou la subvention est inférieur à 250 000 par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
5 abonnements d'essai à la lettre d'information
Tous nos podcasts
Donne ton avis sur nos politiques
Connaître les finances de l'entreprise
Archives exclusives
Publie toi-même des communiqués de presse
Propre compte mastodonte sur notre instance
Nombreux membres
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
10 abonnements d'essai à la lettre d'information
Tous nos podcasts
Participe
Connaître les finances de l'entreprise
Archives exclusives
Publie toi-même des communiqués de presse
Propre compte mastodonte sur notre instance
Collaboration
Adhésion privée
50 / Jaar
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Donne ton avis sur nos politiques
Connaître les finances de l'entreprise
Archives exclusives
Propre compte mastodonte sur notre instance
fr_FRFrançais