Meteen naar de inhoud

Sanja Mitrovic wint BNG theaterprijs van 45.000 euro met voorstelling ‘Will you ever be happy again?’ #tf2010

Sanja Mitrovic heeft de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2010 gewonnen. Zij krijgt de prijs van 45.000 euro voor haar voorstelling ‘Will You Ever Be Happy Again’? Hierin zorgde zij voor zowel de regie als het acteerwerk. Het prijzengeld kan zij besteden aan een nieuwe voorstelling in het volgend seizoen.

De jury koos Sanja Mitrovic uit zeven nieuwe theatermakers die het afgelopen seizoen te zien waren in Blind Date – nieuwe theatermakers on tour. De andere genomineerden waren: Sarah Moeremans (Alleen in je Wereld), White Horse (Trip), Michiel de Regt (Mac), Kenneth Flak (Of Gods and Driftwood) en Domenico Mertens (Tartuffe). Blind Date wordt georganiseerd door Theater Instituut Nederland en wordt mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds van de Bank Nederlandse Gemeenten.

Sanja Mitrovic (Servië/Nederland) is theatermaker en performer. Zij woont en werkt in Amsterdam. Mitrovic behaalde haar doctoraal in de Japanse taal en letterkunde in Belgrado (2004) en studeerde in 2005 af aan de Mime Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. De winnares is op 11 september tijdens TF nog te zien in de voorstelling ‘1:Songs’ van Nicole Beutler

De publieksprijs van Blind Date – nieuwe theatermakers ging naar The Sadists. Het Blind Date publiek was laaiend enthousiast over hun voorstelling ‘Alabama Chrome’. Zij zijn de komende weken o.a. te zien in Richard III van Orkater.

Eerdere winnaars van de BNG Theaterprijs waren Leen Braspenning, Daniëlle van de Ven en Joëlke Sanderse, Laura van Dolron en Keren Levi.

Blind Date – nieuwe theatermakers on tour is een serie vernieuwende voorstellingen op het gebied van toneel, dans, mime en beeldend theater. De serie stelt nieuwe theatermakers in de gelegenheid zich in diverse theaters in het land te presenteren aan een groter publiek. Zij maken daarbij ook elk jaar kans op de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs.

Meer info over de prijs, winnaars, theaters en kaarten: www.theaterblinddate.nl.

Foto: Anja Beutler.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands