Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Sanja Mitrovic heeft de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2010 gewonnen. Zij krijgt de prijs van 45.000 euro voor haar voorstelling ‘Will You Ever Be Happy Again’? Hierin zorgde zij voor zowel de regie als het acteerwerk. Het prijzengeld kan zij besteden aan een nieuwe voorstelling in het volgend seizoen.

De jury koos Sanja Mitrovic uit zeven nieuwe theatermakers die het afgelopen seizoen te zien waren in Blind Date – nieuwe theatermakers on tour. De andere genomineerden waren: Sarah Moeremans (Alleen in je Wereld), White Horse (Trip), Michiel de Regt (Mac), Kenneth Flak (Of Gods and Driftwood) en Domenico Mertens (Tartuffe). Blind Date wordt georganiseerd door Theater Instituut Nederland en wordt mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds van de Bank Nederlandse Gemeenten.

Sanja Mitrovic (Servië/Nederland) is theatermaker en performer. Zij woont en werkt in Amsterdam. Mitrovic behaalde haar doctoraal in de Japanse taal en letterkunde in Belgrado (2004) en studeerde in 2005 af aan de Mime Opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. De winnares is op 11 september tijdens TF nog te zien in de voorstelling ‘1:Songs’ van Nicole Beutler

De publieksprijs van Blind Date – nieuwe theatermakers ging naar The Sadists. Het Blind Date publiek was laaiend enthousiast over hun voorstelling ‘Alabama Chrome’. Zij zijn de komende weken o.a. te zien in Richard III van Orkater.

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

Eerdere winnaars van de BNG Theaterprijs waren Leen Braspenning, Daniëlle van de Ven en Joëlke Sanderse, Laura van Dolron en Keren Levi.

Blind Date – nieuwe theatermakers on tour is een serie vernieuwende voorstellingen op het gebied van toneel, dans, mime en beeldend theater. De serie stelt nieuwe theatermakers in de gelegenheid zich in diverse theaters in het land te presenteren aan een groter publiek. Zij maken daarbij ook elk jaar kans op de BNG Nieuwe Theatermakers Prijs.

Meer info over de prijs, winnaars, theaters en kaarten: www.theaterblinddate.nl.

O, ja: Je hoeft geen lid te zijn om dit te kunnen lezen. We hebben wel leden nodig om dit te kunnen schrijven. Word daarom nu lid.

Foto: Anja Beutler.

Foto bovenaan:
Scroll naar top