Meteen naar de inhoud

Oproep: Het is toch niet overal zo erg? We willen harde cijfers cultuurbudgetten gemeentes en provincies plz RT

Werkt u bij een gemeente of provincie en/of weet u wat de komende jaren de precieze maatregelen zijn die uw overheidsorganisatie treft op het gebied van cultuur, dan willen wij die cijfers graag hebben. Het mag anoniem, natuurlijk, als u niet wilt dat uw precieze bezuinigingen of investeringen op straat komen te liggen, en het scheelt ons een boel ge-wob (zoveel geld hebben we hier ook niet). U kunt uw gegevens in de comments kwijt, maar u kunt ze ook mailen naar info@cultureelpersbureau.nl, onder vermelding van “lokale cijfers”. En we controleren ze goed, dus u hoeft de kluit niet te belazeren. We zullen discretie in acht nemen wanneer u die wenst en de gegevens anonimiseren als dat nodig is.

Toelichting

Dat er bezuinigingen aankomen op de kunsten, weten we inmiddels wel. Het Rijk bezuinigt 200 miljoen op het cultuurbudget van OCW. Als we daarbij de btw-maatregel van 90 miljoen bij optellen, en de opheffing van de speciale werkloosheidsuitkering voor afgestudeerde kunstenaars (WWIK) komen we op 350 miljoen. Dat is voldoende duidelijk, hoeven we het niet meer over te hebben. En nu er dit jaar al 50 miljoen is bezuinigd is dat bedrag alweer binnen, dus daar houden we nu echt even over op.

Zoveel interessanter is het om te weten wat er op lokaal en regionaal gebied te gebeuren staat. Sommige gemeentes ontzien de kunsten, anderen schaffen ze af. Dat alles leidt tot netto plaatjes die soms verrassend uit kunnen pakken. Voor u en ons geldt dus: hoe meer cijfers, hoe beter. En omdat we een beetje haast hebben zou het fijn zijn als die cijfers uiterlijk dit weekend bij ons binnen zijn. Gaat dat lukken? Onze dank is bij voorbaat enorm.

Reacties zijn gesloten.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands