Werkt u bij een gemeente of provincie en/of weet u wat de komende jaren de precieze maatregelen zijn die uw overheidsorganisatie treft op het gebied van cultuur, dan willen wij die cijfers graag hebben. Het mag anoniem, natuurlijk, als u niet wilt dat uw precieze of investeringen op straat komen te liggen, en het scheelt ons een boel ge-wob (zoveel hebben we hier ook niet). U kunt uw gegevens in de comments kwijt, maar u kunt ze ook mailen naar info@cultureelpersbureau.nl, onder vermelding van “lokale cijfers”. En we controleren ze goed, dus u hoeft de kluit niet te belazeren. We zullen discretie in acht nemen wanneer u die wenst en de gegevens anonimiseren als dat nodig is.

Toelichting

Dat er bezuinigingen aankomen op de kunsten, weten we inmiddels wel. Het Rijk bezuinigt 200 miljoen op het cultuurbudget van OCW. Als we daarbij de btw-maatregel van 90 miljoen bij optellen, en de opheffing van de speciale werkloosheidsuitkering voor afgestudeerde (WWIK) komen we op 350 miljoen. Dat is voldoende duidelijk, hoeven we het niet meer over te hebben. En nu er dit jaar al 50 miljoen is bezuinigd is dat bedrag alweer binnen, dus daar houden we nu echt even over op.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Zoveel interessanter is het om te weten wat er op lokaal en regionaal gebied te gebeuren staat. Sommige gemeentes ontzien de kunsten, anderen schaffen ze af. Dat alles leidt tot netto plaatjes die soms verrassend uit kunnen pakken. Voor u en ons geldt dus: hoe meer cijfers, hoe beter. En omdat we een beetje haast hebben zou het fijn zijn als die cijfers uiterlijk dit weekend bij ons binnen zijn. Gaat dat lukken? Onze dank is bij voorbaat enorm.

Foto bovenaan:

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top