Meteen naar de inhoud

I have missed you forever – 0pera Forward Festival, première 12 t/m 18 maart

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Wat betekent het om als collectief opera te maken? En wat betekent het om dat op een inclusieve manier te doen? In samenwerking met De Nationale Opera maakt Asko|Schönberg ruimte vrij voor experiment, zowel op het podium als in de repetitiestudio. Die ruimte is bedoeld voor onderzoek naar nieuwe werkvormen met een collectief karakter. Uit deze samenwerking komt in de opera I have missed you forever voort die te zien is tijdens het Opera Forward Festival 2022.

Over de opera

In een theater komen verschillende mensen bijeen voor een herdenkingsdienst. Zoals bij elke begrafenis heeft iedereen een andere herinnering, een ander beeld of idee van de persoon die ze gedenken. Degene die stierf leidde vele levens en droeg vele, onzichtbare geschiedenissen met zich mee. En langzaamaan klinken er meerdere stemmen die hun verhaal willen vertellen. Stemmen van mensen die zijn verstoten, vervolgd of vergeten. Toch zijn ze hier, springlevend. Ze vormen een optocht met verhalen, toespraken en muziek: allemaal anders in aard en tijd, maar nu bewegend als één, verenigd.

Speciale werkwijze

Een collectief van performers, schrijvers en componisten met een basis in verschillende disciplines en achtergronden werkt intensief samen. Door onderling verhalen te delen, elkaar liederen en bewegingen aan te leren en vaardigheden uit te wisselen in workshops en via onlinekanalen, werd de grondlaag gelegd voor deze productie. Het makersteam heeft haar ideeën aan de performers gegeven, die op hun beurt met een overvloed aan visies en creaties op de proppen zijn gekomen.

Dat alles komt samen in een laatste snelkookpanmontage en repetitieperiode die leidt tot de voorstellingen in ITA. Daar zal het publiek de performers omringen, en op haar beurt omringd worden door rituelen van rouw en vreugde, begeleid door een hond als ieders beste vriend, als gids, beschermer en verbinder.

Voorstellingen

12 (première), 13, 15, 17 en 18 maart, 20:00 uur
International Theater Amsterdam
Info & Tickets: I have missed you forever – Opera Forward Festival – Asko Schönberg (askoschoenberg.nl)

Credits

concept & creatie:

Lisenka Heijboer Castañón, Manoj Kamps, Antonio Cuenca Ruiz, Sarah Sluimer, Pete Harden, Carmen Schabracq, Eddy van der Laan, Hendrik Walther

muziek:

Pete Harden, Ethan Braun, Rick van Veldhuizen, Sarah Hennies, Lingbo Ma

tekst:

Sarah Sluimer, Alma Mathijsen, Romana Vrede, Olivier Willemsen, Esther Mugambi

musici, zangers, dansers, performers :

Chloë Abbott, Marc Alberto, Berima Amo, Jonathan Bonny, Katharine Dain, Reinaldo Donoso, Efe Erdem, Aktas Erdogan, Gil Gomes Leal, Manoj Kamps, Yung-Tuan Ku, Luciana Mancini, Marta Miller, Esther Mugambi, Wilco Oomkes, Stephanie Pan, Edu Rojas, Maciej Straburzynski, Thora Sveinsdóttir, Cody Takács, Patrick Votrian

Productie De Nationale Opera in coproductie met Asko|Schönberg.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands