Meteen naar de inhoud

De Dansers ontvangt de eerste Harm Lambers Bouwsteen voor Bijzondere Kunst in Utrecht

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Utrecht – Het Utrechtse dansgezelschap De Dansers heeft op 10 april jl. de eerste Harm Lambers Bouwsteen voor Bijzondere Kunst in Utrecht in ontvangst mogen nemen. Tijdens een feestelijke avond in Theater Kikker reikte een van de initiatiefnemers Paul Feld, deze wisseltrofee uit aan De Dansers.

Juryrapport

De Dansers, geleid door choreograaf Josephine van Rheenen en componist Guy Corneille is befaamd om zijn ‘dansconcerten’. Het is deze moeiteloze verbinding van livemuziek en dans die hen volgens Harm Lambers de terechte eerste winnaars maakt van de Bouwsteen.

Het juryrapport is lovend over De Dansers: “De Dansers ontvangt deze kunstprijs vanwege hun consequente artistieke koers, die met zijn evenwaardigheid van muziek en dans zowel oorspronkelijk is als kwalitatief van hoog niveau. De Dansers is een waarlijk open gezelschap, dat kwetsbaar durft te zijn door zijn eigen praktijk veelvuldig te spiegelen aan die van anderen, ook aan die van meer ervaren makers.”

De prijs behelst een wisseltrofee, de Bouwsteen, als symbool voor het bouwen aan de verbinding tussen kunst en de stad, en een avond die De Dansers naar eigen inzicht programmeren in Theater Kikker om zo inwoners van Utrecht en medekunstenaars verder te inspireren. De gemeente Utrecht draagt financieel bij aan de realisatie van het bijzondere programma dat De Dansers in het voorjaar van 2023 zal presenteren.

Guy en Josephine, namens De Dansers: “We zijn zeer vereerd en diep geraakt dat Harm ons heeft voorgedragen. Het is misschien wel de mooiste prijs die er bestaat, omdat het gaat over de verbindingen die we leggen met anderen, zowel binnen ons eigen gezelschap als met scholen en publiek in de stad, in Nederland en internationaal. Zonder deze verbindingen bestaan we niet. Het kunnen programmeren van een eigen avond is een droom die uitkomt; het wordt een avond rond onze meest inspirerende ontmoetingen.”

De prijs is vernoemd naar oud-directeur Harm Lambers, die eind november 2021 overleed. Het is een initiatief van theatermakers Paul Feld en Erik Snel in samenwerking met Theater Kikker en speciaal bedoeld voor Utrechtse kunstenaars en collectieven, die een verbinding zoeken tussen kunst en de stad. De intentie is om in 2024 deze prijs voor de 2e keer uit te reiken.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands