Laat deze tekst voorlezen:

Zaterdag 23 april, 14.15 en 16 uur:  Stairway to Music van Asko|Schönberg en het Muziekgebouw is een intieme luisterervaring van 40 minuten op de trappen van Muziekgebouw aan ‘t IJ.

Stairway to Music is geïnspireerd op een verhaal dat werd verteld op de afscheidsbijeenkomst van de in 2020 overleden dirigent/pianist Reinbert de Leeuw.

Als Reinbert in zijn appartement piano speelde, namen de bewoners van zijn appartementencomplex in stilte plaats in het trapportaal om te luisteren. Ongemerkt deelde de musicus zijn klanken met het hele gebouw en de bewoners. Een ongekende intimiteit waarin afstand juist de ervaring versterkt.

In de entreehal van het Muziekgebouw kan het publiek van eenzelfde soort ervaring genieten. Luisteraars nemen informeel plaats op de trappen. De ruimte van het gebouw wordt benut, zodanig dat je de muziek ervaart alsof deze ‘om je heen’ is en niet vanaf het podium komt.

In deze Stairway to Music wordt het publiek getrakteerd op nieuw werk van Nederlandse componisten én op Reinberts favorieten. Het fluisterzachte Air van Aart Strootman vormt een intieme combinatie met Sofia Goebaidoelina’s Silenzio voor bajan, viool en cello. Het gloednieuwe Incanto Ionico van componist Robin de Raaff wordt terzijde gestaan door Claude Vivier’s Paramirabo, waar de musici al fluitend en ‘glissanderend’ het Muziekgebouw transformeren in een kleurrijke en resonerende volière.

 Programma

Aart Strootman – Air
Claude Vivier – Paramirabo
Sofia Goebaidoelina – Silenzio
Robin de Raaff – Incanto ionico, wereldpremière

Asko|Schönberg in Muziekgebouw aan ’t IJ > Stairway to Music: Double Dutch – Asko Schönberg (askoschoenberg.nl)

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Culturele organisaties die lid zijn van Cultuurpers kunnen persberichten indienen, die vervolgens onverkort worden doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word lid met je organisatie!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top