Meteen naar de inhoud

CONFERENTIE AANPAK GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG IN CULTURELE SECTOR SUCCES

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Op maandag 16 mei vond in Amare (Den Haag) de conferentie Veilig de vloer op plaats. Deze conferentie werd georganiseerd om grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer in de culturele sector aan de orde te stellen en de aanpak hiervan te bespreken. De conferentie werd geopend door staatssecretaris van cultuur en media Gunay Uslu.

Tijdens de opening reikte NAPK-bestuurslid Ernestine Comvalius het door de NAPK gemaakte beleidskader Veilig de vloer op uit aan de staatssecretaris. Dit beleidskader is ontwikkeld voor en door podiumkunstproducenten en biedt hen concrete handvaten om zelf beleid te maken op het gebied van sociale veiligheid. Het beleidskader is op te vragen bij de NAPK.

Ook werd aandacht besteed aan de Stichting Sociale Veiligheid Podiumkunsten die in maart jl. is opgericht. De website van deze stichting (www.socialeveiligheidpodiumkunsten.nl) werd tijdens de conferentie officieel gelanceerd.

De conferentie was met ca. 250 deelnemers goed bezocht door beleidsmakers, culturele organisaties en cultuurmakers. Ook het kunstvakonderwijs was vertegenwoordigd. Tijdens keynotes kwamen diverse sprekers aan het woord over de aanpak en signalering van grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast waren er deelsessies waarin diverse deskundigen uit de culturele sector en uit andere sectoren praktische kennis en informatie deelden.

Hoewel er nog veel werk te verzetten is om sociale veiligheid op de agenda te krijgen en te houden in de culturele sector, en om de noodzakelijke cultuurverandering in gang te zetten, is er op 16 mei een belangrijke stap gezet. In het najaar zal een vervolg worden gegeven aan deze conferentie.

De conferentie werd georganiseerd door de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK), Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst (Platform ACCT) en Mores.online (meldpunt grensoverschrijdend gedrag voor de creatieve sector) en

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands