Meteen naar de inhoud

Volledige line-up Holland Festivalprogramma’s in Melkweg en Lofi bekend! 

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Voor zijn 75e editie werkt het Holland Festival samen met de Melkweg en club Lofi voor een aantal spannende avond- en nachtprogramma’s. Op 3 en 24 juni kan in de ongepolijste sfeer van Lofi in het Westelijk Havengebied tot in de late uurtjes worden gefeest, op 20 juni is de Melkweg the place to be.
Tijdens deze drie avonden, mede geïnspireerd door associate artist van het festival Angélique Kidjo, maken onder anderen Pink Oculus, Sho Madjozi en Gabber Modus Operandi hun opwachting, naast nog veel meer live acts en toonaangevende DJ’s uit Europa en Afrika. Samen zullen zij de dansvloer gegarandeerd tot leven brengen. 

HF x Lofi 

Op 3 juni trappen we de eerste van twee clubavonden in Lofi af met een optreden van Blue Lab Beats (Verenigd Koninkrijk) en hun mix van jazz, hip-hop, soul, funk en r&b. Eerder die avond spelen ze in Carré in het openingsconcert van het festival, Mother Nature van Angélique Kidjo. Zangeres Pink Oculus (Esperanza Denswil, Nederland) treedt op in een speciaal voor haar ontworpen audiovisuele installatie van Boris Acket – een optische tempel, geïnspireerd door elementen uit het afro-futurisme. We sluiten de avond af met uitbundige dj-sets van o.a. Catu Diosis (Oeganda), Esa (VK/Zuid-Afrika) en Philou Louzolo (Nederland).

HF x Melkweg  

Op 20 juni presenteert het Holland Festival in samenwerking met de Melkweg op één avond vier vrouwelijke acts die vooroplopen in de Afrikaanse rap-scene: van de populaire Zuid-Afrikaanse Sho Madjozi, die voor het eerst haar opwachting in Nederland maakt, tot aanstormende artiesten als Aunty Rayzor (Nigeria) en het duo Def Maa Maa Def (Senegal), dat zelfs zijn Europese debuut maakt. Als Nederlandse connectie neemt Nana Fofie, geboren in Den Haag met Ghanese roots, deel aan het programma. Sho Madjozi omarmt met haar energieke, ritmische muziek de Tsonga-cultuur uit haar thuisland, gecombineerd met elementen van Gqom en Afropop. Aunty Rayzor rapt in het Engels en haar moedertaal Yoruba op beats met invloeden van afrobeat en afrohouse. Def Maa Maa Def is een spannende muzikale ontmoeting tussen twee sterren uit de Senegalese hip-hop scene: Mama Victory en Defa. De thema’s en melodieën van hun nummers zijn diepgeworteld in de Senegalese cultuur en geschiedenis. De Ghanees-Nederlandse singer-songwriter Nana Fofie laat zich inspireren door Europese en Afrikaanse invloeden. Ze brak ze door met covers en mash-ups, zoals de Afro mash-up-hit Mad Over You die online al meer dan zes miljoen keer werd bekeken.

HF x Lofi x CTM x Nyege Nyege 

Voor de tweede clubavond in Lofi, op 24 juni, slaan we de handen ineen met CTM, het fameuze Berlijnse festival voor avontuurlijke elektronische muziek,en het Oegandese collectief, festival en platenlabel Nyege Nyege.

De avond wordt afgetrapt door dj Marcelle, om buiten in de Courtyard te worden voortgezet met de elektronisch gedeconstrueerde gamelanklanken van het experimentele trio Uwalmassa (Indonesië) en de hallucinante muziek van Nakibembe Xylophone Troupe (Oeganda), acht mannen die één grote xylofoon bespelen. Hierna treedt Scotch Rolex binnen op, met rappers MC Yallah & Lord Spikeheart (Kenia) en volgen de explosieve klanken van het duo Gabber Modus Operandi (Indonesië), waarbij ook Nakibembe Xylophone Troupe en Wahono (frontman van Uwalmassa) weer zullen aansluiten. De line-up bevat verder sets van top-dj’s die zich aan de avontuurlijke en energieke kant van het spectrum bevinden: Marcelle (Nederland), Arakaza (Burundi/Nederland), Helena Hauff (Duitsland) en Parrish Smith (Nederland).

Goed om te weten Goed om te weten
De 75e editie van het Holland Festival vindt plaats van 3 tot en met 26 juni 2022.

Tickets voor deze avonden zijn te koop via www.hollandfestival.nl en de websites van Lofi; https://cutt.ly/4HB1OHM en de Melkweg; https://cutt.ly/RHBNXMP

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands