Meteen naar de inhoud

Asko | Schönberg brengt Small World – Grachtenfestival 13 en 14 augustus – première  

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Small World is een kleurrijke filmsymfonie over een muis die zich dwars door de muziek heen beweegt. Componist Camiel Jansen schreef het stuk speciaal voor Asko|Schönberg en het Grachtenfestival, waar het in première gaat.

 In kijk- en luisterspektakel Small World volgen we een muis die zich door de grote wereld beweegt en steeds wildere avonturen meemaakt. De muziek, live gespeeld door de musici van Asko|Schönberg, is daarbij leidend en de animatiefilm is gemaakt op basis van de beweging en het karakter van de muziek (en niet andersom zoals meestal).

Camiel Jansen bedient zich graag van verschillende muziekstijlen. In Small World combineert hij hedendaagse muziek met jazz.

Small World is te zien in EYE Filmmuseum in een 1 uur durend programma waarin ook andere animatiefilms vertoond worden waarin dieren een leidende rol hebben. De concert/filmvoorstelling wordt gepresenteerd door Ab Nieuwdorp, artistiek adviseur van het Grachtenfestival en presentator van De Klassieken op NPO Radio4. Een programma voor jong en oud.

Componist Camiel Jansen maakt muziek over alle genres heen, maar altijd met een verhalende en theatrale inslag. Zo zette hij eerder Muhammad Ali’s legendarische Rumble in the Jungle volledig op muziek, en schreef hij de mini-opera MARS over de mens’ aanstaande reis naar de rode planeet. Small World is de tweede productie van Jansen als Nieuwe Maker van het Grachtenfestival.

Small World

Za 13 aug, 11 en 13 uur
zo 14 aug 14 en 16 uur
Amsterdam, EYE Filmmuseum
Small World – Asko Schönberg (askoschoenberg.nl)

Camiel Jansen compositie
Asko|Schönberg muzikale uitvoering
Clark Rundell dirigent
Casper Braat regie film
Gideon van der Stelt animaties

Small World is een samenwerking met het Grachtenfestival en Stichting Daedalus en kwam tot stand met steun van Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Prins Bernhard Cultuurfonds.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands