Meteen naar de inhoud

Blije gezichten, een weerzien met oude bekenden, water, taart én een magisch moment: Perspresentatie Van Katoen en Water

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Blije gezichten, een weerzien met oude bekenden, water, taart én een magisch moment waarmee de dag met een gouden randje werd afgesloten. Woensdag was het Stadslab op het Indiëterrein in Almelo het podium voor de perspresentatie van de theatervoorstelling Van Katoen en Water.

De kop is eraf. Woensdag werd het startschot gegeven van een unieke stadsmusical die Almelo en omstreken nu al in zijn ban heeft. De cast, het ensemble, de koorleden, het orkest, vrijwilligers en het team achter Van Katoen en Water presenteerden zich tijdens de officiële persdag op het Indiëterrein in Almelo; tevens dé plek waar Van Katoen en Water zich van 24 augustus tot en met 11 september afspeelt.

‘Ik geniet hier intens van’

Na een weerzien met oude bekenden en het verwelkomen van nieuwe gezichten maakte de cast zich deze dag ook op voor de eerste repetitie. Van Katoen en Water neemt bezoekers op bijzondere wijze mee in de stadsgeschiedenis van Almelo. Acteur Laus Steenbeeke vertolkt de rol van de de licht verwarde stadsarchivaris Bertus. Vanaf zijn sterfbed doorleeft hij het roerige verleden van de stad. ‘’Bertus beschrijft gebeurtenissen alsof hij er zelf bij is geweest’’, zegt Steenbeeke, die zijn twee hondjes ook kennis liet maken met het fenomeen theater. Samen optrekken in een Twents locatiespektakel als Van Katoen en Water, daar geniet hij intens van.

Dopen bootje
Regisseur Anne de Blok neemt de aanwezigen mee in het ontstaan van Van Katoen en Water. Het enthousiasme spat er vanaf, haar getalenteerde handen jeuken om van deze stadsmusical een groot succes te maken dat nog lang zal nadreunen in Almelo en omstreken. Twente past haar. Twents is samen, iets wat maar weer eens duidelijk werd tijdens het heerlijke gezamenlijke diner in het Theaterhotel in Almelo. Kort daarvoor werd overigens het officiële startschot gegeven; met water van hoofdsponsor VivoChem werd het boortje van Bertus gedoopt.

‘Totaal ontroerd’

Dat Van Katoen en Water meer is dan alleen een theatervoorstelling, werd met name in de avond extra benadrukt. Het Indiëterrein stroomde vol met leden van het ensemble, het koor, het orkest én tientallen vrijwilligers, wat nog maar het topje van de ijsberg is. Het gros is er ieder jaar weer bij. Een Twentse stadsmusical van deze omvang wordt door de hele Almelose gemeenschap gedragen. Zangeressen en actrices Merel Kappenburg en Jip Wassenberg trakteerden de aanwezigen tot slot op een sterk staaltje zang. Als klap op de vuurpijl zong het hele ensemble de laatste noten mee. Onverwachts prachtig. Een magisch moment. ,,Dit ga ik nooit meer vergeten, aldus Merel Kappenburg. ,,Ik was totaal ontroerd.’’

Kaarten bestellen

Met een verrassend voorprogramma en een passend driegangendiner (eten wat de pot schaft) inclusief drankjes wordt het een heerlijke avond vol Twentse gezelligheid. Kaarten zijn te koop via Theaterhotel Almelo. Meer informatie: www.vankatoenenwater.nl.
Van Katoen en Water is een productie van Wilminktheater, Muziekcentrum Enschede en Theaterhotel Almelo

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands