Meteen naar de inhoud

Verhalenvertellers gezocht voor de ILFU Verhalenwedstrijd 2022

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Deze zomer wordt voor de derde keer de ILFU Verhalenwedstrijd georganiseerd. De enige interdisciplinaire verhalenwedstrijd van Nederland staat open voor verhalen in alle vormen. Proza, films, poëzie, fotografie, non-fictie, columns, strips, spoken word, muziek of TikToks: alle verhalen zijn welkom. Want bij ILFU vinden we dat goede verhalen op allerlei manieren verteld kunnen worden.
Er zijn vijf categorieën om in mee te doen: Proza, Audio, Beeld, Spoken Word en Poëzie. Het beste verhaal wint €5.000 en in elke categorie wordt ook nog een prijs van €1.000 uitgeloofd.

Wedstrijdthema

Het thema van de ILFU Verhalenwedstrijd 2022 is ‘De fictie bij de feiten’, wat ook het thema is van ILFU dit jaar. Fictie kan ervoor zorgen dat je tijdelijk iemand anders bent, een ander perspectief hebt, je blik verruimt. Het laat je zien welke vele werkelijkheden er bestaan buiten die van jou. Het kan onthullen wat tot nu toe nog voor jou verborgen bleef. Fictie is net zo belangrijk om de wereld te begrijpen als de feiten die we horen in het nieuws.

Ontmoet de jury

De jury van de ILFU Verhalenwedstrijd 2022 bestaat uit experts op het gebied van verhalen vertellen in alle mogelijke vormen. Dit jaar zijn dat schrijver en spoken word koningin Babs Gons, muzikant en theatermaker Gery Mendes, illustrator en kinderboekenschrijver Mylo Freeman, journalist en redacteur Pete Wu en regisseur en documentairemaker Shamira Raphaëla.

En de winnaars zijn…

Verhalen inzenden kan nog tot en met 4 september 2022.
Eerder werd de wedstrijd gewonnen door aanstormend filmmaker en dichter Lemuël de Graav met zijn korte film Ik haat poëzie. Vorig jaar ging de eer naar schrijver en spoken word artiest Mahat Arab voor zijn voordracht Parttime vaders.
De winnaars van dit jaar worden bekend gemaakt tijden het ILFU festival, op zaterdag 1 oktober in TivoliVredenburg in Utrecht.
Meer informatie is te vinden op verhalenwedstrijd.ilfu.com.\

ONTMOET DE JURY

Babs Gons is dé koningin van spoken word. Ze is schrijver, performer, columnist, theatermaker en host. Dit jaar publiceerde ze de veelgeprezen dichtbundel Doe het toch maar. Haar verhalenbundel Alles wat je liefhebt wordt mooi is net uit.

Gery Mendes is vocalist, muzikant, producer, acteur, theatermaker en tekstschrijver. Hij werkte met artiesten als Winne en Kyteman en maakte theatervoorstellingen voor oa. Orkater. Op dit moment is hij op tour met zijn solovoorstelling Borboletas, gebaseerd op gesprekken met zijn vader.

Mylo Freeman is illustrator en kinderboekenschrijver met ruim 60 prentenboeken op haar naam. Haar prentenboekenreeks over Prinses Arabella is zo’n succes dat er inmiddels ook een theaterstuk, poppenserie en een app van gemaakt is.

Pete Wu is journalist, schrijver, redacteur en documentairemaker. Zijn debuut De bananengeneratie: over het dubbelleven van Chinese Nederlanders wordt dit jaar bewerkt tot een theatervoorstelling. Voor de de VPRO maakte hij de docuserie Pete en de bananen en volgend jaar komt een sprookjesbundel van zijn hand uit.

Shamira Raphaëla is regisseur en documentairemaker. Ze won een Gouden Kalf voor haar korte documentaire De waarheid over mijn vader. Haar nieuwste documentaire Shabu werd bekroond als beste jeugdfilm op het IDFA. Dit jaar komt haar eerste fictieserie, SiHame, uit.

Over ILFU – International Literature Festival Utrecht
ILFU is het grootste literatuurfestival van Nederland én een dagelijks online platform voor literatuur. Terugkerende festivalonderdelen zijn de Book Talks met internationale auteurs, literaire filmvertoningen, concerten, theatervoorstellingen en programma’s voor nieuw talent zoals het NK Poetry Slam. De Nacht van de Poëzie vormt jaarlijks de feestelijke afsluiting van het festival.
www.ilfu.com

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands