Meteen naar de inhoud

November Music presenteert Aart Strootman en John Zorn als composers in focus 2023

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Op zondag 13 november sloot November Music in ’s-Hertogenbosch de 30e editie van het festival af met de bekendmaking van de composers in focus voor 2023: Aart Strootman en John Zorn. Bosch Requiem wordt dan gecomponeerd door Aart Strootman op een tekst die Jan Rot speciaal hiervoor schreef vlak voor zijn betreurde overlijden eerder dit jaar. Daarnaast komt John Zorn terug naar November Music voor de muziekmarathon Zorn at 70 en is er een compositieopdracht voor saxofonist Kika Sprangers. Cellist Maya Fridman wordt artist-in-residence. Verder twee premières van twee Ierse componisten Jennifer Walshe en Ann Cleare. De volgende festivaleditie vindt plaats van 1 t/m 12 november 2023.

November Music 2022

Er wordt teruggekeken op een geslaagde en enerverende editie van November Music 2022. Het programma was zeer gevarieerd en uiteenlopende publieksgroepen bezochten de concerten op grote schaal waarbij liefhebbers van elektronische (dans)muziek, hedendaagse koorzang en wereldmuziek zich moeiteloos door elkaar heen begaven. Zo’n brede opzet is uniek binnen het Nederlandse festivallandschap. De 2022 editie is goed bezocht. (Bezoekcijfers zijn nog niet bekend.)

Waar staat November Music voor en wat is er bereikt in 2022

November Music is het festival voor alle avontuurlijke muziekliefhebbers. Ieder jaar brengt het de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten uit de hele wereld samen. Niet met de stroom mee of ertegenin, maar met nieuwe, eigen stromen. Juist door al die verschillende geluiden een plek te geven laat November Music een persoonlijk en eigen verhaal horen, net zoals de makers dat zelf doen. Het Bosch Requiem, gecomponeerd door Joey Roukens was dit jaar één van de hoogtepunten, net als de concerten van festivalcomponist Bryce Dessner. Voor het tweede jaar was het jonge FAQ-festival voor elektronische muziek onderdeel van November Music. In totaal waren er meer dan 100 concerten in 11 dagen met ruim 60 premières en 20 compositieopdrachten.

November Music staat voor het ervaren van modern gecomponeerde muziek, jazz, wereldmuziek, muziektheater, pop, installaties en genres die je zelf nog niet voor mogelijk hield. November Music creëert ontmoetingen en daagt makers uit in het diepe te springen.

Goed om te weten Goed om te weten

November Music vindt in 2023 plaats van 1 t/m 12 november op diverse locaties in ’s-Hertogenbosch. Voor informatie: www.novembermusic.net

Tags:

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands