Meteen naar de inhoud

Evenementen in het Amsterdam Museum – Maand januari 2023

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.
Naast een vaste collectiepresentatie aan de Amstel 51 en in Huis Willet-Holthuysen en wisselende tentoonstelling biedt het Amsterdam Museum een publieksprogramma aan. Op diverse locaties en voor een divers publiek. In januari 2023 staan de volgende evenementen op de agenda. Kijk op www.amsterdammuseum.nl voor de meest recente informatie.
———————————————–
Queer Gaze Tour: Een rondleiding vanuit LHBTIQ+ perspectief
22 januari 2023
Op zondag 22 januari 2023 van 11:30 tot 12:30 uur vindt er een Queer Gaze Tourplaats in het Amsterdam Museum aan de Amstel.
Het Amsterdam Museum organiseert Queer Gaze Tours, waarbij gastrondleiders die deel uitmaken van diverse LHBTIQ+-communities en bewegingen, verhalen vertellen in relatie tot de collectie van het Amsterdam Museum.
Op zondag 22 januari leidt Alex Kain deelnemers rond door de vaste collectiepresentatie Panorama Amsterdam in het Amsterdam Museum aan de Amstel. Aan de hand van diverse kunstwerken en objecten neemt ze deelnemers mee in de Amsterdamse LHBTIQ+-geschiedenis en reflecteert ze samen hen op de collectie en presentatie van het Amsterdam Museum. Ze stelt hen de vraag: welke queer-gerelateerde verhalen mogen er volgens jou niet ontbreken in het Amsterdam Museum?
Alex Kain werkt in het dagelijkse leven binnen de (inter)nationale filantropische sector. Ze is een voormalig bestuurslid van Transgender Netwerk Nederland (TNN).
Datum:            Zondag 22 januari 2023
Tijd:                11:30 – 12:30 uur
Locatie:           Amsterdam Museum aan de Amstel (Amstel 51, gebouw Hermitage)
Toegang:        Deelname is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het museum. Er is ruimte voor 15 personen. Aanmelden kan via de website van het Amsterdam Museum.
Voertaal:         Nederlands
image image
———————————————-
New Narratives Tour door Julian Isenia
29 januari 2023
In de serie New Narratives vraagt het Amsterdam Museum een gastrondleider van buiten het museum om vanuit eigen perspectief te reflecteren op de presentaties en collectie van het Amsterdam Museum. Welke verhalen worden in het museum verteld, welke verhalen zijn niet zichtbaar en welke verhalen zouden moeten worden toegevoegd? Op zondag 29 januari neem academicus Julian Isenia bezoekers van het Amsterdam Museum aan de Amstel mee in de vaste collectiepresentatie Panorama Amsterdam.
Julian Isenia (he/him/they/them) is assistent-proffesor Antropologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is medeoprichter van Black, Queer & Trans Resistance NL en Black Queer Archives.
Tijd:                11:30 – 12:30 uur
Locatie:           Amsterdam Museum aan de Amstel (Amstel 51, gebouw Hermitage)
Toegang:        Deelname is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het museum. Er is ruimte voor 15 personen. Aanmelden kan via de website van het Amsterdam Museum.
Voertaal:       Nederlands
image image

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands