Meteen naar de inhoud

Het NUT onderzoekt in 2023 de toekomst van geld

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Utrecht, december 2022 – Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) onderzoekt in 2023 in alle theaterproducties die het maakt en speelt ‘de toekomst van geld’. Het is een feestjaar: het NUT viert de 10e editie van hun bekende zomervoorstelling op locatie, dit jaar is dat Goed goud geld (concept en spel: Greg Nottrot), te zien op festival Oerol op Terschelling en op locatie in Utrecht. Voor kleuters speelt in het voorjaar en de herfst King Bling Bling (4+) (tekst: Floor Leene, regie: Maurits van den Berg) op scholen en in theaters. Vanaf eind oktober is The Holiday Show 20 avonden te zien in Utrecht (van en met: Joep Hendrikx, Floor Leene en Greg Nottrot).

Goed goud geld: 10e zomervoorstelling van het NUT

Al sinds 2013 (Geluk) speelt het NUT jaarlijks op een bijzondere locatie ergens in hun thuisstad Utrecht een paar weken aaneengesloten een zomerse locatievoorstelling met diner. Een feest voor trouwe bezoekers die geen jaar overslaan én legio nieuwe bezoekers, die vanuit het hele land naar Utrecht komen. Op 29 juni 2023 gaat op het Berlijnplein nummer 10: Goed goud geld in (Utrechtse) première. De voorstelling is daarvoor ook al op theaterfestival Oerol op Terschelling te zien, maar dan zonder diner.

Met Goed goud geld maakt theatermaker en artistiek leider van het NUT Greg Nottrot ‘geld’ tot thema van de zomer van 2023. Het is tijd om de wereld te redden en het kapitaal eerlijk te verdelen. Dat begint al bij kaartjes kopen: er zijn tarieven voor mensen met een kleine beurs, voor de sterkste schouders en alles daar tussenin.

King Bling Bling: koning Midas voor jong en oud (4+)

Sinds 2016 maakt het NUT familievoorstelling. De vijfde productie ziet in 2022 het levenslicht. In het voorjaar én het najaar van 2023 is voor jong en oud vanaf 4 jaar King Bling Bling te zien. Een warme kleutervoorstelling waarin Koning Midas het meisje Ruby mee probeert te slepen in zijn hebzucht. De productie tourt langs scholen, speelt in het eigen huis van het NUT én tourt langs theaters in het land.

De Holiday Show: spelspektakel over het roerige leven van een quizmaster

In 2022 introduceerde het NUT de wintervoorstelling: al het goede van de beroemde en geliefde zomervoorstellingen, maar dan in de donkere tijd van het jaar. Een grootschalige locatieproductie met diner op locatie in thuisstad Utrecht, voor het broodnodige licht in donkere dagen. Eind oktober gaat The Holiday Show in première. Een theatrale spelshow vol glitter, glamour en prrrijzen. Waarom langzaam verdienen als je snel kan winnen??

Over het NUT (Nieuw Utrechts Toneel)

In drie jaarlijkse terugkerende theatertradities (familie-, zomer- en wintervoorstelling) onderzoekt het NUT steeds één actueel thema. In 2023 is dat de toekomst van geld. Eerder deden we dat al met de toekomst van het werk (2021) en de toekomst van god (2022) en in 2024 staat de toekomst van de dood centraal.

Het NUT is het meest gastvrije theatergezelschap van Nederland. We maken theater over de strijd tussen toekomst en verleden. Theater is niet om naar te kijken, het is een aanleiding om met elkaar te praten. Ons theater brengt beweging in wat vastzit en biedt houvast wanneer alles in beweging is.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands