Meteen naar de inhoud

Evenementen in het Amsterdam Museum – februari 2023

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.
Naast een vaste collectiepresentatie aan de Amstel 51 en in Huis Willet-Holthuysen en wisselende tentoonstelling biedt het Amsterdam Museum een publieksprogramma aan. Op diverse locaties en voor een divers publiek. In oktober 2022 staan de volgende evenementen op de agenda. Kijk op www.amsterdammuseum.nl voor de meest recente informatie.
———————————————–
Female Gaze Tour
12 februari 2023
De terugkerende Female Gaze Tour wordt ingevuld door Tammie Schoots. Tammie Schoots is schrijver en freelancejournalist. Ze publiceerde artikelen bij onder andere Trouw en Linda Meiden en is een vaak gevraagde gast bij BNR NieuwsRadio en Radio 1. Naast haar journalistieke werk, schrijft en spreekt ze veel over persoonlijke ervaringen als transgender vrouw. Altijd met een filosofisch tintje, om zo te reflecteren op de emancipatie en inclusie van transgender personen. In deze rondleiding staat ze stil bij de vele vrouwen in de kunstwereld die in het verleden vaak niet de aandacht hebben gekregen die zij verdienen. Tammie Schoots geeft haar perspectief op de vaste tentoonstelling Panorama Amsterdam in het Amsterdam Museum aan de Amstel.
In Panorama Amsterdam, laat het Amsterdam Museum de stad in al haar facetten zien. Welke eigenschappen typeren Amsterdam nou bij uitstek? En zijn die er altijd geweest? Hoe zal de stad zich verder ontwikkelen? Door verhalen uit het verleden, het heden en de toekomst met elkaar te verbinden, ontstaat er een breed vergezicht op de stad. Amsterdam in al zijn dimensies.
Tijd: 11:30 – 12:30 uur
Locatie: Amsterdam Museum aan de Amstel (Amstel 51, Amsterdam).
Toegang: Gratis op vertoon van entreebewijs museum. Capaciteit 15 personen.
Meer info: www.amsterdammuseum.nl
image
———-
Thread #1
18 februari 2023
Samen met modeontwerpers Karim Adduchi en Tess van Zalinge presenteert het Amsterdam Museum de tentoonstelling Continue This Thread. In de tentoonstelling staat de kracht van handwerktechnieken centraal. Voortbordurend op de tentoonstelling kan je drie zaterdagen langskomen om samen te kijken, luisteren en te maken. Van speedtours tot workshops, tijdens de verschillende Threads verkennen we samen met mode-erfgoedplatform Modemuze verkennen drie pijlers: healing, expressie en verbinding.
Tijd: 14:00 tot 17:00 uur.
Locatie: Het Amsterdam Museum aan de Amstel (Amstel 51, Amsterdam)
Locatie: Amstel 51
Toegang: Tickets later verkrijgbaar
image
——-
New Narratives Tour
26 februari 2023
Darwin Winklaar is modeontwerper en multidisciplinair kunstenaar en zal tijdens deze New Narratives Tour reflecteren op de tentoonstelling en het artistieke werk van Rita Maasdamme. Met de serie New Narratives vragen we gastrondleiders van buiten het museum om te reflecteren op de presentaties en collectie van het Amsterdam Museum. Welke verhalen over de stad worden in het museum verteld, welke verhalen blijven onzichtbaar, en welke verhalen mogen niet ontbreken?
De collectie diorama’s van Rita Maasdamme (1944-2016) vertelt op een unieke manier over de geschiedenissen van de Nederlandse voormalige koloniën vanuit een perspectief van tot slaafgemaakte mensen, marrons en inheemse bevolking.
Tijd: 11:30 tot 12:30 uur.
Locatie: Het Amsterdam Museum aan de Amstel (Amstel 51, Amsterdam)
Locatie: Amstel 51
Toegang: Toegangsbewijs Amsterdam Museum aan de Amstel
image image

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen