Meteen naar de inhoud

De Dansers in Theater Kikker: Een inspirerende avond met special guests, een goed gesprek en een folkdance party

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Het Utrechtse gezelschap De Dansers ontving in 2022 de Harm Lambers Bouwsteen voor bijzondere kunst in Utrecht. Het gezelschap kreeg deze prijs voor hun bijzondere bijdrage aan de verbinding tussen kunst en de stad Utrecht. Als onderdeel van de prijs krijgt het gezelschap op zaterdag 8 april voor één dag de sleutel van Theater Kikker in Utrecht en presenteert hier hun eigen theateravond. Een unieke en inspirerende avond met special guests, een goed gesprek, samen dansen én een folkdance party.

Unieke theateravond

Op uitnodiging van De Dansers komt het Oostenrijkse choreografen- en performersduo Simon Mayer en Hannah Shakti Buhler, met hun voorstelling Somatic Tratata naar Utrecht. Voor de voorstelling vertellen Josephine van Rheenen en Guy Corneille, de artistiek leiders van De Dansers, waarom ze geïnspireerd zijn door deze makers. Na afloop van de voorstelling wordt het publiek meegenomen in de werkpraktijk van Simon en Hannah en leert meer over de traditionele volksdansen waar zij zich voor de voorstelling in hebben verdiept. Een nagesprek meets pop-up volksdansworkshop dus. Vind je het leuk, dan mag je zelf ook met de voetjes van de vloer. Dat kan niet anders dan eindigen in een folkdance party tot in de kleine uurtjes.

“Wij hebben Simon Mayer in 2010 voor het eerst gezien op Sziget Festival en zijn sindsdien fan. Zijn voorstellingen inspireren ons, omdat hij dans, muziek, humor en emotie samen laat komen. Je voelt de levenslust door zijn voorstellingen heen sijpelen en dat maakt zijn meest abstracte, folkloristische of weirde dans-muziek-voorstellingen compleet relateerbaar. Deze inspiratie willen we graag met Utrecht delen.” – Josephine van Rheenen en Guy Corneille

Foto voor uitnodiging Anna van Kooij
Foto door Anna van Kooij

De kaartverkoop voor de bouwsteenavond is nu gestart. Scoor je ticket hier!

Over De Harm Lambers Bouwsteen

De Harm Lambers Bouwsteen voor Bijzondere Kunst in Utrecht is een initiatief van theatermakers Paul Feld en Erik Snel in samenwerking met Theater Kikker. De prijs is vernoemd naar de voormalig directeur van Theater Kikker Harm Lambers, die in 2021 overleed. De prijs – een tweejaarlijkse wisseltrofee – is bedoeld voor Utrechtse kunstenaars en collectieven, die een verbinding zoeken tussen kunst en de stad. De initiatiefnemers: “Harm was een van de bouwmeesters van het theaterklimaat in Utrecht dat zich al decennia kenmerkt door bijzondere samenwerkingen. Met deze prijs willen we niet alleen Harm zelf eren, maar ook de nalatenschap vieren van hem als onvermoeibare verbinder tussen makers, podia, kunstdisciplines en de stad.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands