Meteen naar de inhoud

Bariton Raoul Steffani wint   Nederlandse Muziekprijs

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.
Raoul Steffani is de kersverse winnaar van de Nederlandse Muziekprijs. De prestigieuze prijs is de hoogste onderscheiding die het Fonds Podiumkunsten, namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, toekent aan een musicus die werkzaam is in de klassieke muziek. De prijs wordt op vrijdag 13 oktober uitgereikt door staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) in Muziekgebouw aan ‘t IJ.

De commissie over Steffani

Raoul Steffani zingt niet enkel, maar spreekt en communiceert via de muziek met zijn publiek. Dictie, verstaanbaarheid, taalgevoel en vooral een zeer eigen en persoonlijke klanksignatuur karakteriseren zijn optredens. Hij reikt zijn tekst zingend aan zijn publiek en trekt de zaal naar zich toe op een zeer expressieve en persoonlijke wijze.’

Concert en prijsuitreiking op 13 oktober

Voorafgaand aan de uitreiking laat Raoul Steffani de uiteenlopende facetten van zijn stem horen in een door hemzelf samengesteld concert met Asko|Schönberg, onder leiding van Ed Spanjaard. De avond staat in het teken van muziek uit de barok en het Weense fin de siècle, waarbij werken van Bach en liederen van Alma Mahler en Hans Pfitzner elkaar afwisselen. Het concert en de uitreiking zijn toegankelijk voor publiek. Kaarten voor de feestelijke avond zijn vanaf vandaag beschikbaar via Muziekgebouw aan ‘t IJ.

Biografie Raoul Steffani

Steffani studeerde zang aan de conservatoria in Amsterdam en Wenen en maakte zijn internationale debuut aan de Opéra National de Lyon. Hij is een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland en heeft een breed repertoire, van barokmuziek tot laatromantisch en hedendaags. Steffani zong onder meer in het Concertgebouw in Amsterdam, Théâtre des Champs-Élysées in Parijs, Bozar Brussel, Elbphilharmonie Hamburg, de Queen Elizabeth Hall in Londen en De Nationale Opera in Amsterdam. Binnenkort maakt hij zijn debuut in Wigmore Hall in Londen en de Bregenzer Festspiele. Hij won diverse prijzen, was te horen tijdens het Prinsengrachtconcert en verscheen in diverse radio- en televisieprogramma’s. Onlangs werkte hij mee aan de cd Sehnsucht van Barbara Hannigan met Camerata RCO.

Over de Nederlandse Muziekprijs

Winnaars van de Nederlandse Muziekprijs volgen een studietraject waarin de persoonlijke muzikale ontwikkeling centraal staat. Ze werken daarbij samen met musici uit binnen- en buitenland. Na afloop van het traject adviseert de commissie van de Nederlandse Muziekprijs het Fonds Podiumkunsten of de prijs kan worden toegekend. De commissie bestaat uit: Mauricio Fernandez, Hans Ferwerda, Ingrid Geerlings, Ad ‘s-Gravesande, Marcel Mandos, Simone Meijer, Bart Visman, Larissa Groeneveld, Ralph van Raat en Karin Manuel als onafhankelijk voorzitter.
Eerdere winnaars van de Nederlandse Muziekprijs waren onder anderen pianist Thomas Beijer, trombonist Sebastiaan Kemner en blokfluitist Lucie Horsch.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands