Meteen naar de inhoud

Winnaars Thérèse Cornips Stipendium 2023 bekend

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

De winnaars van het Thérèse Cornips Stipendium 2023 zijn bekend. Zij ontvangen ieder een geldbedrag voor het verder verwezenlijken van hun plannen op literair gebied. Het beschikbare budget van € 12.500 wordt over vijf projecten verdeeld.

Gehonoreerde aanvragen

  • Toneelvertaler Mike Sens ontvangt € 1.750  voor de voltooiing van zijn vertaling van Visions nocturnes, een stuk van de Franstalige Belgische schrijver Patrick Delperdange.
  • Ger Beukenkamp ontvangt €1.000 voor de omwerking van zijn boek Multatuli, Het leven van een klokkenluider in twintig dialogen. Deze dialogen zullen in de nabije toekomst worden gelezen, gespeeld en gepodcast.
  • De dichteres Marwin Vos ontvangt €1.025 voor de vertaling en promotie van 15 gedichten van de in 2009 overleden dichteres Sonja Prins naar het Engels.
  • Chiara Tissen krijgt € 1.760 om samen met theatergroep Suburbia te werken aan de repetities en montage van het door haar vertaalde stuk Tom à la fermevan Michel Marc Bouchard. Het stuk zal in de zomer van 2023 dertig keer worden gespeeld.
  • Floor Tinga en Milouska Meulens ontvangen € 7.000 voor de totstandkoming van Het grote Caribische verhalenboek, te publiceren bij uitgeverij Querido. Het stipendium is bedoeld voor de auteurs van de geplande veertien korte verhalen.

Keuzeproces

De jury heeft bij het voordragen van de winnaars aan de Stichting Auteursprijzen onder meer gekeken naar de mogelijkheden om de projecten uit te voeren. Ook de transparantie van de begroting speelde een belangrijke rol. Verder is de jury in gedachte te rade gegaan bij de naamgeefster van het fonds, die zo veel affiniteit had met de literatuur, met het vertaalvak en met kunst in het algemeen.

Over het Thérèse Cornips Stipendium

Vertaalster Thérèse Cornips (1926-2016) nam in haar testament de wens op de Stichting Thérèse Cornips op te richten. Haar nagelaten vermogen moest worden gebruikt om literair schrijvers en vertalers te steunen. Daartoe is haar vermogen grotendeels ondergebracht bij de Stichting Auteursprijzen. Conform de bedoelingen van de naamgeefster stelt dit fonds sinds 2020 jaarlijks één of meerdere stipendia beschikbaar.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands