Meteen naar de inhoud

Theater Kikker presenteert samen met Utrechtse partners de mooiste verhalen uit de stad

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Vertel! Storytellingfestival opent je blik naar de wereld om je heen. In samenwerking met Het Verhalenhuis en De Vertelacademie presenteert Theater Kikker op zaterdag 13 mei een unieke samensmelting van verhalen, muziek, culinaire hapjes, een inspirerende expositie en nog veel meer. Je luistert op deze dag naar de verhalen die onze stad rijk is. Kom naar Vertel! en maak kennis met andere culturen en nieuwe perspectieven.

Gratis middagprogramma

Elke cultuur heeft zijn eigen verhalen. Soms om de ander te vermaken, iets te leren of om belangrijke gebeurtenissen niet te vergeten. Het eendaagse festival wordt afgetrapt door beginnende vertellers met persoonlijke verhalen in het thema nieuwe buren/new neighbours. Deze aanstormende talenten zijn opgevallen tijdens open podia die door Het Verhalenhuis zijn georganiseerd in de wijken Lombok, Overvecht en Hoograven. De Vertelacademie Utrecht gaf deze vertellers een verteltraining om ze klaar te stomen voor het podium. Onder begeleiding van muzikanten worden de verhalen tot grotere hoogte gebracht tijdens het gratis Engelstalige middagprogramma.

Soula Notos en New Dutch Connections

’s Avonds staan er twee vertelvoorstellingen op het programma. New Dutch Connections presenteert in Future Citizens positieve en inspirerende verhalen van nieuwe Nederlanders. Tijdens Vertel! zie je het verhaal van Shwan. Hij vluchtte op 9-jarige leeftijd van Irak naar Syrië en kwam 3 jaar later in Nederland terecht. De avond wordt afgesloten met de nieuwste voorstelling van storytellingkanon Soula Notos. Zij vertelt een persoonlijk verhaal over de lastige maar ook mooie tussenruimte waarin zij zich vaak bevindt als biculturele Nederlander met Griekse roots.

Lekkere hapjes, muziek en meer!

In de foyer van Theater Kikker is de hele dag een feestelijk en goedgevuld randprogramma. Muziek van Catching Cultures Orchestra, lekkere hapjes, de verhaleninstallatie Gras is Groen van Marjolein Verschuuren, een optreden van acteur en theatermaker Abdulaal Hussein en een verhalenexpositie van hoiUtrecht maken de dag compleet.

Programmeur Jolie Vreeburg vat het mooi samen: “Deze editie van Vertel! is super Utrechts, maar opent je blik naar de wereld om je heen.”

Bestel je tickets via www.theaterkikker.nl en laat je verrassen door de mooiste verhalen tijdens Vertel! Storytellingfestival op zaterdag 13 mei in Theater Kikker.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
KLein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen