Meteen naar de inhoud

De Stilte: Een festival, première, dernière en zomer

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Tijdens de 7e editie van het Brabants Internationaal Kinderfestival (BRIK) ging onze nieuwste voorstelling Voor de Draad Ermee in première en presenteerde we voor de laatste keer Mankind met Paul van Kemenade en Stevko Busch.

Voor de Draad Ermee in première

Op zaterdag 24 juni ging Voor de Draad Ermee in première in een volle zaal in het Chassé Theater! In deze nieuwe voorstelling maken twee dansers, twee stoelen, een tafel en een bed de huiselijke wereld compleet in een choreografie van Jack Timmermans.

‘met hun innemende, energieke spel weten Pilvi Kuronen en Gianmarco Stefanelli de toeschouwers, jong en oud, te boeien. Het is poëzie, niet in woorden maar in bewegingen.’ – Emmanuel Naaijkens, Brabant Cultureel

‘De allerjongsten lijken vooral zeer ontvankelijk voor enerzijds herkenbare bewegingen, zoals het klapwieken of de schrijfbewegingen van Stefanelli.’ – Francine van der Wiel, Theaterkrant

Extra leuk: de muziek van Voor de Draad Ermee, gecomponeerd door pianist Stevko Busch, staat vanaf vandaag op Spotify.

<
Lees meer

Het laatste hoofdstuk van Mankind

‘Waar gaan we naartoe?

Op zoek naar dat antwoord kunnen we de boeken openslaan.

En dan?’

Met twee voorstellingen in de Grote Kerk is na 5 jaar en meer dan 70 opvoeringen Mankind voor de allerlaatste keer gedanst. Met live muziek van Paul van Kemenade (saxofoon) en Stevko Busch (piano). Artistiek leider en choreograaf Jack Timmermans bedacht een manier om deze voorstelling zo mooi mogelijk de ruimte te geven op deze historische locatie. ‘Zo kwamen we uit bij de plek voor het orgel, met een tribune-opstelling en gebruik van de unieke eigenschappen van de Grote Kerk.’

Komen en Gaan met Kelly Poukens

‘Als ik kom, geef ik je een hand.’

‘Leuk, mag ik hem houden?’

‘Nee, dat kan niet. Ik moet ermee zwaaien als ik ga.’

Een zangeres en een danser ontmoeten elkaar in Komen en Gaan: een nieuwe dansvoorstelling van choreograaf Jack Timmermans met de Belgische sopraan Kelly Poukens. Het is nog even wachten op de première in 2024. We delen alvast een voorproefje:Lees meer over Komen en Gaan

Vacatures

Planner & productiemedewerker de Stilte

Wij zoeken een planner & productiemedewerker voor 20 tot 24 uur per week. Als planner en productiemedewerker ondersteun je bij de personele planning van voorstellingen en repetities en ondersteun je bij creatieprocessen. Lees hier meer.

Coördinator / Intermediair Brabant menu

Brabant Menu in Noord-Brabant zoekt een Coördinator / Intermediair voor 20 tot 24 uur per week. Ben jij een verbinder pur sang? Overtuigd van het belang van professioneel kunstaanbod voor kinderen? Heb je oog voor educatieve vragen van scholen? Beschik je over een sterk zakelijk inzicht en help jij ons Brabant Menu verder uit te bouwen? Lees hier meer.

Voorstellingen in eigen huis

In juni zijn we gestart met voorstellingen in ons eigen theater in Breda. Wij vinden het belangrijk dat ieder gezin het theater kan bezoeken. Bepaal zelf wat je kunt of wilt missen en koop een kaartje voor €1, €5 of €10. Ieder kaartje geeft toegang voor een persoon.

Binnenkort in theater de Stilte:

Wacht ’s Even | 0,5+

Zo 17 september om 10:00 / 11:30 uur

Vliegende Koe | 4+

Zo 29 oktober om 11:00 uur

Eerst zomerstop, dan Zuid-Afrika

Van 15 juli tot 16 augustus is ons kantoor gesloten.

Na de zomer trappen we af met een tournee van Vliegende Koe in Zuid-Afrika. We presenteren voorstellingen tijdens Festival Cradle of Creativy in Johannesburg en het JOMBA! Festival in Durban. In samenwerking met Assitej SA organiseren we een workshop voor Zuid-Afrikaanse choreografen. Ook presenteren we 1-2tjes op scholen.

Volg ons via Instagram, Facebook en onze website.

Agenda seizoen 23-24

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands