Meteen naar de inhoud

Programma Festival Circolo 2023 compleet: Groot aantal Nederlandse premières tijdens tiendaagse circusviering in Tilburg

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.
Door plotselinge blessures waren er nog wat last-minute wijzigingen, maar vandaag heeft Festival Circolo haar complete programma onthuld. Van 13 tot en met 22 oktober zal het grootste circusfestival van Nederland opnieuw neerstrijken in Tilburg voor tien dagen hedendaags circus van de hoogste kwaliteit. Na de aankondiging van onder andere het bejubelde “Yé!” van Circus Baobab en publieksfavoriet “En Attendant Le Grand Soir” van Le Doux Supplice, voegt het Tilburgse circusfestival nieuwe namen toe aan het programma.

Kleerscheuren

Elk jaar is het een verrassing of de artiesten en groepen die gepland staan voor Festival Circolo het festival zullen bereiken zonder kleerscheuren of botbreuken. Want dat circus niet zonder gevaar is, blijkt maar weer eens uit het verhaal van Circ Rodini. Na een onfortuinlijke val en een blessure moest de geplande voorstelling op Festival Circolo helaas geschrapt worden. In plaats daarvan heeft het festival een waardige vervanger gevonden in de vorm van Samuel Bey en zijn voorstelling BRICK.

Nederlandse premières

Daarnaast staan er een groot aantal Nederlandse premières op het programma van Festival Circolo 2023. Zo is Le Complexe de L’Autruche van het Franse Collectif d’équilibristes voor het eerst in Nederland te zien waarin tien handstand-artiesten met hypnotiserende groepschoreografieën en droogkomische situaties de wereld vrij letterlijk op de kop draaien. Ook heeft Festival Circolo de Nederlandse primeur te pakken voor GLOURIOUS BODIES van Circumstances/Piet Van Dycke. Een intieme en vernieuwende voorstelling met circusartiesten tussen de 55 en 67 jaar die op zoek gaan naar de kracht en de beperkingen van het ouder wordend lichaam. De acrobaten tonen wat het menselijk lichaam kan bereiken en bewijzen dat leeftijd geen beperking vormt. Het volledige programma is nu te bekijken op de website van Festival Circolo.

Kunst

Beeldend kunstenares Marieke Vromans maakt dit jaar vanaf 6 oktober ook deel uit van Festival Circolo 2023. De geroemde kunstenares brengt dit jaar het circus naar de stad met bijzondere creaties. In een reeks kunstobjecten zet ze het oude én nieuwe circus op een voetstuk en laat daarbij ruimte voor performers om het podium te pakken. Het resultaat is een gratis toegankelijke expositie met voorstellingen die het circus nog meer voelbaar maken in Tilburg. Het project is één week voor het festival al te aanschouwen in de binnenstad.
Over Festival Circolo 
Festival Circolo is het grootste hedendaagse circusfestival van Nederland. Van 13 t/m 22 oktober presenteren we tien dagen lang voorstellingen van topniveau op het snijvlak van theater, dans, performance art en acrobatiek.
image image
Vlnr: Voorstellingen Le Complexe de L’Autruche en Glorious Bodies

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands