Meteen naar de inhoud

Liliane Brakema regisseert Alejandra Theus in muzikale voorstelling Blue Hour

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Van 29 februari t/m 29 mei 2024 toert Blue Hour door het land. Een vrouw zoekt met haar baby een weg door een bijna verwoeste wereld. Liliane Brakema regisseert Alejandra Theus in een muzikale theatervoorstelling, geïnspireerd op de met een Pullitzer Prize bekroonde roman The Road van Cormac McCarthy. De première van deze coproductie van MATZER Theaterproductie en &Brakema Producties is vrijdag 1 maart in de Bossche Verkadefabriek.

Een vrouw zoekt met haar baby een weg door een bijna verwoeste wereld, ontdaan van wat we gewend waren en gehuld in een blauw licht. Om te overleven moet ze grote keuzes maken. Tussen verharden en kwetsbaar zijn. Tussen denken en voelen. Tussen zichzelf en de anderen. Tussen wat we ooit kenden en nieuw onbekend terrein. Is wat ooit van waarde was nog bruikbaar in de toekomst? Krachtig leert zij op haar reis anders kijken en ook vertrouwen te hebben in de schaduwkanten van zichzelf. Het Nieuwe omarmen, zonder te weten wat dat precies betekent voor degene waar ze dit het meest voor doet: haar kind.

Transitie naar een nieuwe wereld

Blue Hour is een ontdekkingsreis naar wat er in ons leeft dat we kunnen gebruiken om een nieuwe toekomst vorm te geven. Voelen, daar gaat het regisseur Liliane Brakema om. “Niet altijd maar in je kop zitten, maar ál je zintuigen en je lijf gebruiken. Theater is bij uitstek de plek waar we met elkaar rust en ruimte maken om te voelen wat er nog meer in ons leeft. Samen, als makers en als publiek. In de voorstelling Blue Hour betekent dat: een uitnodiging om ons een betere wereld voor te stellen.”

Blue Hour is een muzikale, zintuigelijke voorstelling, gespeeld door de Vlaams-Colombiaanse actrice Alejandra Theus, bekend van voorstellingen zoals Revolutionary Road (Theater Rotterdam) en meerdere producties van Theater Artemis. De fysieke theaterstijl van regisseur Liliane Brakema – die eerder onder meer het succesvolle Isotopia en bij MATZER Theaterproducties Agatha regisseerde – vormt het spannende uitgangspunt voor de nieuwe tekst van deAuteursprijs winnende Jibbe Willems. De composities zijn van Helge Slikker.

Blue Hour is van 29 februari t/m 29 mei 2024 te zien in Almere, Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Groningen, Haarlem, Hoofddorp, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Purmerend, Roermond, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Waalwijk en Wageningen.

&Brakema Producties. Liliane Brakema maakt eigenzinnig, hedendaags theater dat zich onder (niet ‘op’) de actualiteit afspeelt. Onderscheidend is dat zij de verhoudingen tussen dans/het lichaam en tekst/het denken opschudt. Dit combineert ze met een transparante speelstijl waarin de acteurs een verbond lijken aan te gaan met het publiek. Hiermee creëert zij fantasierijke werelden die de grote en kleine kwesties van het hedendaags bestaan durven te bevragen. Werelden die in hoofd en lichaam van de toeschouwer blijven resoneren.

MATZER Theaterproducties, het gezelschap rond artistiek leider Madeleine Matzer, maakt toegankelijke voorstellingen rond actuele maatschappelijke thema’s. Theater dat mensen op een andere manier naar maatschappelijke onderwerpen laat kijken en daarmee denkpatronen opent. MATZER maakt, raakt en verbindt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands