Meteen naar de inhoud

De beste shitvoorstelling in jaren komt uit Rotterdam

Het schijnt dat er bij de inspeelvoorstellingen van Maas Theater&Dans’ nieuwste, ‘Stuntkont’, al een paar scholen geklaagd hebben. Er liepen zelfs klassen weg. Logisch misschien, tenminste voor volwassen schoolleiders die niet tegen poep-en-piesgrappen kunnen. Kinderen van 6 tot 106 kunnen er alleen maar heel hard om lachen. 

Poep-en-piesgrappen blijken dus leuker dan ik zelf had verwacht. Als ze tenminste gemaakt worden door de vier mannen die deze familievoorstelling spelen. 

Het kwartet ‘155’, dat nu via Maas Theater en Dans vanuit Rotterdam een frisse wind door de theaters laat klinken, bestaat trouwens niet alleen uit goede grappenmakers, ze kunnen ook waanzinnig gitaarspelen, fantastisch drummen en tof keyboards doen. De vierde, die eigenlijk niets kan, zo bekende hij tijdens het nagesprek met de zaal, heeft ontdekt dat hij een duet kan doen met zijn poepgat. Geen van allen kunnen ze overigens  blokfluit spelen, maar dat moet je dan maar op de koop toe nemen. Want het klinkt wel goed.

Beter dan Andrew Tate

Wat de voorstelling zo hartveroverend maakt, is niet alleen de vindingrijkheid van het viertal, aangespoord door regisseur René Geerlings. Het decor is bruin met een gerimpeld gat erin, waar pluizige ballen en gladde worsten uit kunnen komen, plus rookwolken en de vier spelers. De platte humor, waar het idee natuurlijk toe kan leiden, wordt volledig gecompenseerd door de krachtige dans, met een paar waanzinnige breakdance momenten, en de strakke soundtrack die ze deels zelf uitvoeren. 

Volgens de laatste berichten schijnt de man in een identiteitscrisis te leven. Jongens van 11 halen hun inspiratie nu uit verdachte sujetten als Andrew Tate. René Geerlings en de mannen van 155 bieden daar nu een waanzinnig grappig alternatief voor. Alleen daarom al moet iedereen dit uur meemaken. 

En ondertussen zijn we benieuwd naar hun volgende kutstuk. 

Gezien: Stuntkont (6+) door Maas Theater&Dans en 155. premiere op 18 februari. tournee. Inlichtingen.

Waardeer dit artikel!

Blij met dit verhaal? Laat je waardering blijken met een kleine bijdrage! Zo help je onafhankelijke cultuurjournalistiek in stand houden. (Zie je geen knop hieronder, gebruik dan deze link: donatie!)

Vlot doneren
Doneer

Waarom doneren?

We zijn ervan overtuigd dat goede onderzoeksjournalistiek en deskundige achtergrondinformatie essentieel zijn voor een gezonde cultuursector. Daar is niet altijd plek en tijd voor. Cultuurpers wil die ruimte en tijd wel bieden, en voor iedereen GRATIS toegankelijk houden! Of je nu rijk bent, of arm. Dankzij donaties van lezers zoals jij kunnen we blijven bestaan. Zo bestaat Cultuurpers al sinds 2009!

Je kunt ook lid worden, dan zet je je eenmalige donatie om in blijvende steun!

Wijbrand Schaap

Cultuurjournalist sinds 1996. Werkte als toneelrecensent, columnist en verslaggever voor Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad, Parool en regionale kranten via de Geassocieerde Pers Diensten. Interviews voor TheaterMaker, Theaterkrant Magazine, Ons Erfdeel, Boekman. Podcastmaker, experimenteert graag met nieuwe media. Cultuurpers heet het geesteskind dat ik in 2009 op de wereld zette. Levenspartner van Suzanne Brink huisgenoot van Edje, Fonzie en Rufus. Zoek en vind mij op Mastodon.Bekijk alle berichten van deze auteur

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Cultureel Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands