Meteen naar de inhoud

Zelfs Lucebert maakt geen indruk meer

YXIE is afgeschoten. Het is misschien geen groot landelijk nieuws, maar het is wel weer een van die vele schrijnende voorbeelden die laten zien hoe guur de wind is die door het culturele landschap waait.

Impressie van het beoogde cultuurcentrum YXIE

YXIE, het woord komt uit de koker van dichter-schilder Lucebert, een van de kunstenaars van de COBRA-beweging. Het moest ook de naam worden van een nieuw centrum voor woord, beeld en geluid in Alkmaar. Daar moest niet alleen de collectie van ...

Je kunt nu inloggen om verder te lezen!

Welkom in het archief van Cultuurpers! Als lid heb je toegang tot alle, meer dan 3000 berichten die we sinds onze oprichting in 2009 hebben geplaatst!

(Recente berichten (jonger dan drie maanden) zijn voor iedereen te lezen, dankzij onze leden!)

Word lid, of log hieronder in:

Leo Bankersen

Leo Bankersen schrijft over film sinds Chinatown en Night of the Living Dead. Recenseerde als freelance filmjournalist lange tijd voor de GPD. Is nu, onder andere, een van de vaste bijdragers aan De Filmkrant. Breekt graag een lans voor kinderfilms, documentaires en films uit niet-westerse landen. Andere specialiteiten: digitale zaken en filmeducatie.Bekijk alle berichten van deze auteur