Omdat Nederlandse cultuur de Nederlanders pas opvalt als er gescoord wordt in het buitenland (geldt ook voor , overigens): Groot nieuws over het eerste gezelschap van . Bondscoach van Toneelgroep Amsterdam heeft niemand minder dan Juliette Binoche gestrikt voor een hoofdrol in een toneelstuk.

De ster van The English Patient, Trois Couleurs: Rouge, Blanc en Bleu, en een paar films van Haneke (o.a. Caché) speelt de titelrol in het stuk Antigone, dat Toneelgroep Amsterdam produceert samen met The Barbican London en Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, niet bepaald de kleinste jongens en meisjes in de internationale scene.

Antigone vertelt het verhaal van een vrouw die in een broedertwist gedwongen wordt te kiezen voor één van haar broers, en de ander te laten wegrotten. Ze weigert, en moet dat uiteindelijk met de bekopen.

Het stuk is vanaf 25 februari te zien in onder meer Luxemburg, Edinburgh, Parijs, , Amsterdam, en Recklinghausen. Meer info: http://www.tga.nl/voorstellingen/antigone

 

 

 

 

Foto bovenaan:

3 reacties op “Juliette Binoche speelt bij Toneelgroep Amsterdam”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top