Festival BRU•TAAL: 5 redenen om nú naar Brugge af te reizen

242

Kijk, dat doen de Belgen goed. Komt er een nieuw literair festival, dan duurt dat meteen meer dan een een hele week in plaats van twee dagen. Vandaag begint de eerste editie van het Internationaal Literatuurfestival BRU•TAAL. Vijf redenen om de komende dagen af te reizen naar ‘het Venetië van het Noorden’: Brugge.

9 dagen, 2 weekenden, bijna 59 schrijvers, 78 acts, 14 locaties – BRU•TAAL pakt het groots aan. Literatuur, muziek en performances worden nadrukkelijk verbonden met de historische Brugse binnenstad, die als locatie ook een van de hoofdrolspelers is. Naast tal van optredens, voorleesmomenten, duogesprekken en interviews met onder anderen Cees Nooteboom, Connie Palmen, Sandro Veronesi, Hagar Peeters, Marie NDaye, Ilja Leonard Pfeijffer, Annelies Verbeke, Lize Spit en vele anderen, wil het festival ook verassende acts brengen. Vijf highlights uit het festivalprogramma:

1Woordboot

A Quattro Mani

Beste lezer!

Dankzij gulle donaties van lezers konden we tot nu toe verhalen zoals dit blijven brengen. Bepaal zelf wat dit verhaal van A Quattro Mani je waard is. Je donatie is zeer welkom! Zo blijven we bestaan.
Doneer hier

2Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Brugge is een prachtige stad van grachten en vaarten – niet voor niets wordt zij het Venetië van het Noorden genoemd. BRU•TAAL maakt daar gebruik van voor het programmaonderdeel Woordboot, waarbij je samen met een auteur – onder wie Adriaan van Dis en Philippe Claudel – een mooie rondvaart over de Brugse reien kunt maken.

3Ontbijtgesprekken

Dé kans om een beschuitje te eten met een interessante schrijver! Begin je zondag goed en schuif aan voor poëzie en ontbijt aan bij Bart Moeyaert, Lara Taveirne of Boualem Sansal. De gelegenheid om in een intieme setting te luisteren en alles te vragen wat je maar zou willen.

4Brutalavista

Een stadswandeling door Brugge, maar dan op z’n BRU•TAAL’s, dat is Brutalavista. Er zijn drie verschillende parcours door de binnenstad, waarbij jonge makers de bezoeker trakteren op spraakmakende verhalen, songs en performances. Het woord in al zijn verschijningsvormen, zowel lichtvoetig als verdiepend.

Voor je verder leest...

Inmiddels zijn al bijna 300 mensen met een hart voor kunst lid. We groeien snel! Alleen dankzij onze leden kunnen we dit soort verhalen blijven vertellen.

6Nightwatch

Schrijver Dimitri Verhulst en jazztrio Too Noisy Fish brengen een boeiende muzikale spoken word-voorstelling. Op de klanken van een spannende soundtrack schets Verhulst een beeld van de condition humaine, waarbij videasten Trisha de Cuyper en Jan Lapeire fragmenten uit de films Sister en Nightwatch een dialoog met elkaar laten aangaan. Een voorstelling om te ondergaan.

7Dichter op de brug

Genieten van poëzie kan op tal van manieren tijdens BRU•TAAL, zoals tijdens een high-tea. Ook mooi is Dichter op de Brug. Als moderne trabadours brengen Menno Wigman, Charlotte Van den Broeck en de Jordaanse dichter Amjad Nasser hun prachtige gedichten ten gehoren op de Torenbrug, tussen de Spaanse Loskaai en de Gouden Handrei. Alleen al zulke namen lokken je ernaartoe.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.
Goed om te weten

BRU•TAAL vindt plaats van 5 t/m 13 mei in de binnenstad van Brugge. Kijk voor informatie over het programma, data en aanvangstijden, prijzen en locaties op www.brutaalbrugge.be

 

O, ja: Je hoeft geen lid te zijn om dit te kunnen lezen. We hebben wel leden nodig om dit te kunnen schrijven. Word daarom nu lid.

10Vind ik leuk:

11Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.