Kijk, dat doen de Belgen goed. Komt er een nieuw literair festival, dan duurt dat meteen meer dan een een hele week in plaats van twee dagen. Vandaag begint de eerste editie van het Internationaal Literatuurfestival BRU•TAAL. Vijf redenen om de komende dagen af te reizen naar ‘het Venetië van het Noorden’: Brugge.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

9 dagen, 2 weekenden, bijna 59 schrijvers, 78 acts, 14 locaties – BRU•TAAL pakt het groots aan. Literatuur, muziek en performances worden nadrukkelijk verbonden met de historische Brugse binnenstad, die als locatie ook een van de hoofdrolspelers is. Naast tal van optredens, voorleesmomenten, duogesprekken en interviews met onder anderen Cees Nooteboom, Connie Palmen, Sandro Veronesi, Hagar Peeters, Marie NDaye, Ilja Leonard Pfeijffer, Annelies Verbeke, Lize Spit en vele anderen, wil het festival ook verassende acts brengen. Vijf highlights uit het festivalprogramma:

Woordboot

Beste lezer: Donaties zijn nodig!
Je leest dit verhaal gratis. Dat kan dankzij donaties van lezers. Zo blijven we onafhankelijk van subsidies en grote sponsors. Je kunt zelf bepalen wat dit verhaal je waard is. Je bijdrage komt rechtstreeks bij de auteur terecht!
Ondersteun deze auteur!

Laat je waardering voor dit verhaal blijken.

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Brugge is een prachtige stad van grachten en vaarten – niet voor niets wordt zij het Venetië van het Noorden genoemd. BRU•TAAL maakt daar gebruik van voor het programmaonderdeel Woordboot, waarbij je samen met een auteur – onder wie Adriaan van Dis en Philippe Claudel – een mooie rondvaart over de Brugse reien kunt maken.

Ontbijtgesprekken

Dé kans om een beschuitje te eten met een interessante schrijver! Begin je zondag goed en schuif aan voor poëzie en ontbijt aan bij Bart Moeyaert, Lara Taveirne of Boualem Sansal. De gelegenheid om in een intieme setting te luisteren en alles te vragen wat je maar zou willen.

Brutalavista

Een stadswandeling door Brugge, maar dan op z’n BRU•TAAL’s, dat is Brutalavista. Er zijn drie verschillende parcours door de binnenstad, waarbij jonge makers de bezoeker trakteren op spraakmakende verhalen, songs en performances. Het woord in al zijn verschijningsvormen, zowel lichtvoetig als verdiepend.

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

Nightwatch

Schrijver Dimitri Verhulst en jazztrio Too Noisy Fish brengen een boeiende muzikale spoken word-voorstelling. Op de klanken van een spannende soundtrack schets Verhulst een beeld van de condition humaine, waarbij videasten Trisha de Cuyper en Jan Lapeire fragmenten uit de films Sister en Nightwatch een dialoog met elkaar laten aangaan. Een voorstelling om te ondergaan.

Dichter op de brug

Genieten van poëzie kan op tal van manieren tijdens BRU•TAAL, zoals tijdens een high-tea. Ook mooi is Dichter op de Brug. Als moderne trabadours brengen Menno Wigman, Charlotte Van den Broeck en de Jordaanse dichter Amjad Nasser hun prachtige gedichten ten gehoren op de Torenbrug, tussen de Spaanse Loskaai en de Gouden Handrei. Alleen al zulke namen lokken je ernaartoe.

O, ja: Je hoeft geen lid te zijn om dit te kunnen lezen. We hebben wel leden nodig om dit te kunnen schrijven. Word daarom nu lid.
Goed om te weten

BRU•TAAL vindt plaats van 5 t/m 13 mei in de binnenstad van Brugge. Kijk voor informatie over het programma, data en aanvangstijden, prijzen en locaties op www.brutaalbrugge.be

 

Foto bovenaan:

Over de auteur van dit verhaal:


Laat je waardering voor dit verhaal blijken.

We maken je donatie rechtstreeks aan de auteur over.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Scroll naar top