Meteen naar de inhoud

Cultuur Opstart Lening vanaf 29 juni beschikbaar voor culturele en creatieve sector via Cultuur+Ondernemen.

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap stelt via Cultuur+Ondernemen € 30 miljoen beschikbaar voor de Cultuur Opstart Lening. Deze lening maakt deel uit van het pakket van € 300 miljoen aanvullende ondersteuning voor cultuur van het ministerie van OCW. De lening stelt culturele en creatieve organisaties in staat te investeren in de opstart van het nieuwe seizoen. Aanvragen voor de lening kunnen vanaf maandag 29 juni 12.00 uur worden ingediend bij Cultuur+Ondernemen.

De Cultuur Opstart Lening biedt organisaties financiële ruimte voor investeringen in producties, programma’s, projecten of producten om weer inkomsten te kunnen verwerven. Dat is juist nu nodig, want de culturele en creatieve sector zijn hard geraakt door de coronacrisis en de reserves om te investeren met eigen middelen zijn nihil. Minister Van Engelshoven van OCW zegt daarover, “De Cultuur Opstart Lening kan bijdragen aan een gezonde exploitatie van ondernemingen in de culturele en creatieve sector. Het kan net dat steuntje in de rug geven zodat ze weer nieuwe voorstellingen kunnen maken en inkomsten kunnen genereren. En dat is hard nodig.”

Het is mooi dat de minister binnen de € 300 miljoen middelen vrijmaakt voor leningen. “Voor veel culturele en creatieve organisaties is lenen nog onbekend terrein, terwijl een cultuurlening een passende financieringsoplossing kan zijn om artistieke plannen te verwezenlijken. Dat laat onze praktijk zien” aldus Titia Haaxma, directeur van Cultuur+Ondernemen.

Over de Cultuur Opstart Lening

Culturele en creatieve organisaties die minimaal 50% eigen inkomsten genereren kunnen aanspraak maken op een lening van € 10.000 tot maximaal € 500.000, met een maximum van twee leningen per organisatie. De Cultuur Opstart Lening wordt verstrekt tegen 1 % rente. Aanvragen kunnen vanaf 29 juni tot en met 31 december 2020 worden ingediend.

Meer informatie over de Cultuur Opstart Lening en de voorwaarden is te vinden op de website www.cultuur-ondernemen.nl/cultuuropstartlening

Over Cultuur+Ondernemen

Cultuur+Ondernemen is het kennisplatform voor ondernemerschap in de culturele en creatieve sector. Cultuur+Ondernemen ondersteunt en adviseert kunstenaars, creatieven en culturele en creatieve organisaties over ondernemen, financieren en goed bestuur. Cultuur+Ondernemen biedt via het Fonds Cultuur+Financiering al jaren leningen en garantstellingen voor de culturele en creatieve sector.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands