Skip to content

NFF 2012 - All student awards go to the Film Academy

De Filmacademie kan tevreden zijn. De twee jury’s die op het Nederlands Filmfestival maandagavond de drie studentenprijzen uitreikten hadden ook naar eindexamenwerk van andere Nederlandse academies met een filmsectie gekeken. Maar uiteindelijk waren alle gelukkigen studenten van de Nederlandse Film en Televisie Academie, zoals de Amsterdamse opleiding voluit heet.

 

Katja Römer Schuurman in De Club van Lelijke Kinderen (foto Raymond van der Bas)

Alweer Magnesium. De Tuschinski Award voor de beste afstudeerfilm, dit jaar voor het eerst open voor alle Nederlandse academies, ging naar Magnesium van Sam de Jong. Dit dicht op de huid gefilmde portret van een jonge turnster die worstelt met een groot persoonlijk dilemma was eerder deze maand al onderscheiden door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten.

Shady El Hamus, de scenarioschrijver van Magnesium en regisseur-scenarist van Over zonen, mocht de Dioraphte Award voor een onderscheidende prestatie in ontvangst nemen. Over zonen gaat over heimwee en depressie onder de oudere generatie immigranten.

Tenslotte was er de Filmproducenten Nederland Award, een prijs voor het beste productieteam. In dit geval waren dat Niek Teunissen, Wim Boven en Casper Eskes, die samen de drijvende kracht vormden achter de korte jeugdfilm De Club van Lelijke Kinderen naar het jeugdboek van Koos Meinderts. Dit spannende avontuur, waar een mooie politieke satire in verstopt zit, is inderdaad een visitekaartje met enthousiaste en ondernemende uitstraling dat zeker de aandacht verdient van een omroep op zoek naar productietalent voor een nieuwe jeugdserie. Ook de doortastende manier waarop het team de marketing en première van De Club van Lelijke Kinderen ter hand nam mag er zijn.

Leo Bankersen

 

Leo Bankersen

Leo Bankersen has been writing about film since Chinatown and Night of the Living Dead. Reviewed as a freelance film journalist for the GPD for a long time. Is now, among other things, one of the regular contributors to De Filmkrant. Likes to break a lance for children's films, documentaries and films from non-Western countries. Other specialities: digital issues and film education.View Author posts

Private Membership (month)
5€ / Maand
For natural persons and self-employed persons.
No annoying banners
A special newsletter
Own mastodon account
Access to our archives
Small Membership (month)
18€ / Maand
For cultural institutions with a turnover/subsidy of less than €250,000 per year
No annoying banners
A premium newsletter
All our podcasts
Your own Mastodon account
Access to archives
Posting press releases yourself
Extra attention in news coverage
Large Membership (month)
36€ / Maand
For cultural institutions with a turnover/subsidy of more than €250,000 per year.
No annoying banners
A special newsletter
Your own Mastodon account
Access to archives
Share press releases with our audience
Extra attention in news coverage
Premium Newsletter (substack)
5 trial subscriptions
All our podcasts

Payments are made via iDeal, Paypal, Credit Card, Bancontact or Direct Debit. If you prefer to pay manually, based on an invoice in advance, we charge a 10€ administration fee

*Only for annual membership or after 12 monthly payments

en_GBEnglish (UK)