Meteen naar de inhoud

NFF 2012 – Alle studentenprijzen naar de Filmacademie

De Filmacademie kan tevreden zijn. De twee jury’s die op het Nederlands Filmfestival maandagavond de drie studentenprijzen uitreikten hadden ook naar eindexamenwerk van andere Nederlandse academies met een filmsectie gekeken. Maar uiteindelijk waren alle gelukkigen studenten van de Nederlandse Film en Televisie Academie, zoals de Amsterdamse opleiding voluit heet.

 

Katja Römer Schuurman in De Club van Lelijke Kinderen (foto Raymond van der Bas)

Alweer Magnesium. De Tuschinski Award voor de beste afstudeerfilm, dit jaar voor het eerst open voor alle Nederlandse academies, ging naar Magnesium van Sam de Jong. Dit dicht op de huid gefilmde portret van een jonge turnster die worstelt met een groot persoonlijk dilemma was eerder deze maand al onderscheiden door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten.

Shady El Hamus, de scenarioschrijver van Magnesium en regisseur-scenarist van Over zonen, mocht de Dioraphte Award voor een onderscheidende prestatie in ontvangst nemen. Over zonen gaat over heimwee en depressie onder de oudere generatie immigranten.

Tenslotte was er de Filmproducenten Nederland Award, een prijs voor het beste productieteam. In dit geval waren dat Niek Teunissen, Wim Boven en Casper Eskes, die samen de drijvende kracht vormden achter de korte jeugdfilm De Club van Lelijke Kinderen naar het jeugdboek van Koos Meinderts. Dit spannende avontuur, waar een mooie politieke satire in verstopt zit, is inderdaad een visitekaartje met enthousiaste en ondernemende uitstraling dat zeker de aandacht verdient van een omroep op zoek naar productietalent voor een nieuwe jeugdserie. Ook de doortastende manier waarop het team de marketing en première van De Club van Lelijke Kinderen ter hand nam mag er zijn.

Leo Bankersen

 

Leo Bankersen

Leo Bankersen schrijft over film sinds Chinatown en Night of the Living Dead. Recenseerde als freelance filmjournalist lange tijd voor de GPD. Is nu, onder andere, een van de vaste bijdragers aan De Filmkrant. Breekt graag een lans voor kinderfilms, documentaires en films uit niet-westerse landen. Andere specialiteiten: digitale zaken en filmeducatie.Bekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5€ / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands