Skip to content

Heading into the New Year's concert: 13 finalists still in the race.

THIS IS A PRESS RELEASE

Cultural organisations with a small or large membership can place their press releases on our site without restriction. Participate too? Become a member, as an institution.

Dertien jonge componisten zijn geselecteerd voor de Finale van de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE). Deze Finale vindt plaats op zondag 20 december in TivoliVredenburg in Utrecht. Net zoals de halve finale zal de Finale gelivestreamd worden via het YouTube and Facebook kanaal van het NBE.

Bijna 100 componisten stuurden dit jaar een compositie in voor de compositiewedstrijd. Afgelopen weekend vonden de spannende halve finales plaats in Theater Junushoff in Wageningen.
24 componisten uit heel Nederland streden daar voor een plek in de Finale, het slotstuk van deze compositiewedstrijd voor jonge componisten t/m 18 jaar. De halve finales hadden alles wat het Nieuwjaarsconcert zo bijzonder maakt: opwinding, lol, ontroering en vooral heerlijke muziek.

Op zondag 20 december spelen de laatste dertien componisten tijdens de Finale en gaat het om een plek in het Nieuwjaarsconcert, op 1 januari 2021 in Het Concertgebouw in Amsterdam, uitgezonden op tv door BNNVARA. Na deze Finale is bekend welke drie componisten daar op het podium zullen staan met het NBE.

Al meer dan 25 jaar bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert, voor iedereen t/m 18 jaar, haar kracht. Niets mooiers dan je eigen muziek te bedenken en die vervolgens uit te voeren met topmusici in een concertzaal!

De jonge componisten die nog in de race zijn:

Stijntje Booij uit Amsterdam
Anna Rehling uit Voorschoten
Silvan van den Boom uit Zwolle
Daan de Swart uit Nijmegen
Jasper de Bock uit Best
Stijn Vergeer & band uit Pijnacker
Merijn Martens uit Bilthoven
Christiaan Blom uit Hendrik-Ido-Ambacht
Lola Cedès uit Utrecht
Casper Groep uit Krommenie
Boyan Damianov uit Amersfoort
Redband uit Groningen
Rosa van Bommel uit Oosterpoort

SPEELDATUM FINALE
zondag 20 december, 16:00 uur TivoliVredenburg, Utrecht

OVER DE COMPOSITIEWEDSTRIJD

Jaarlijks ontvangt het NBE meesterwerken van vele (piep)jonge componisten voor de compositiewedstrijd. Solowerken, duo’s, popliedjes, muziek voor een band of een stuk geschreven voor (leden van het) jongNBE! Componeren is niets meer of minder dan je eigen muziek verzinnen. Of je het nu speelt, zingt, in je eentje, met je band, een vriend(in), muzikanten uit je eigen orkest, jazz- of steelband: alles mag en alles kan, in alle stijlen. Het enige dat telt is dat het zelf verzonnen is! De jonge componisten maken kans om met het NBE op 1 januari op het podium te staan van Het Concertgebouw in Amsterdam, door BNNVARA uitgezonden op tv!

MEER INFORMATIE
www.nbe.nl/compositiewedstrijd

one of our members

Members of Culture Press co-own our cooperative for a small monthly or annual fee, and may also contribute content to the site when appropriate. For members with an institutional membership, we offer the possibility of posting their press releases unabridged. Also want to become a member? You can. Please visit this pageView Author posts

Private Membership (month)
5 / Maand
For natural persons and self-employed persons.
No annoying banners
A special newsletter
Own mastodon account
Access to our archives
Small Membership (month)
18 / Maand
For cultural institutions with a turnover/subsidy of less than €250,000 per year
No annoying banners
A premium newsletter
All our podcasts
Your own Mastodon account
Access to archives
Posting press releases yourself
Extra attention in news coverage
Large Membership (month)
36 / Maand
For cultural institutions with a turnover/subsidy of more than €250,000 per year.
No annoying banners
A special newsletter
Your own Mastodon account
Access to archives
Share press releases with our audience
Extra attention in news coverage
Premium Newsletter (substack)
5 trial subscriptions
All our podcasts

Payments are made via iDeal, Paypal, Credit Card, Bancontact or Direct Debit. If you prefer to pay manually, based on an invoice in advance, we charge a 10€ administration fee

*Only for annual membership or after 12 monthly payments

en_GBEnglish (UK)