Meteen naar de inhoud

Op weg naar het Nieuwjaarsconcert: nog 13 finalisten in de race.

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Dertien jonge componisten zijn geselecteerd voor de Finale van de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE). Deze Finale vindt plaats op zondag 20 december in TivoliVredenburg in Utrecht. Net zoals de halve finale zal de Finale gelivestreamd worden via het YouTube en Facebook kanaal van het NBE.

Bijna 100 componisten stuurden dit jaar een compositie in voor de compositiewedstrijd. Afgelopen weekend vonden de spannende halve finales plaats in Theater Junushoff in Wageningen.
24 componisten uit heel Nederland streden daar voor een plek in de Finale, het slotstuk van deze compositiewedstrijd voor jonge componisten t/m 18 jaar. De halve finales hadden alles wat het Nieuwjaarsconcert zo bijzonder maakt: opwinding, lol, ontroering en vooral heerlijke muziek.

Op zondag 20 december spelen de laatste dertien componisten tijdens de Finale en gaat het om een plek in het Nieuwjaarsconcert, op 1 januari 2021 in Het Concertgebouw in Amsterdam, uitgezonden op tv door BNNVARA. Na deze Finale is bekend welke drie componisten daar op het podium zullen staan met het NBE.

Al meer dan 25 jaar bewijst de compositiewedstrijd Op weg naar het Nieuwjaarsconcert, voor iedereen t/m 18 jaar, haar kracht. Niets mooiers dan je eigen muziek te bedenken en die vervolgens uit te voeren met topmusici in een concertzaal!

De jonge componisten die nog in de race zijn:

Stijntje Booij uit Amsterdam
Anna Rehling uit Voorschoten
Silvan van den Boom uit Zwolle
Daan de Swart uit Nijmegen
Jasper de Bock uit Best
Stijn Vergeer & band uit Pijnacker
Merijn Martens uit Bilthoven
Christiaan Blom uit Hendrik-Ido-Ambacht
Lola Cedès uit Utrecht
Casper Groep uit Krommenie
Boyan Damianov uit Amersfoort
Redband uit Groningen
Rosa van Bommel uit Oosterpoort

SPEELDATUM FINALE
zondag 20 december, 16:00 uur TivoliVredenburg, Utrecht

OVER DE COMPOSITIEWEDSTRIJD

Jaarlijks ontvangt het NBE meesterwerken van vele (piep)jonge componisten voor de compositiewedstrijd. Solowerken, duo’s, popliedjes, muziek voor een band of een stuk geschreven voor (leden van het) jongNBE! Componeren is niets meer of minder dan je eigen muziek verzinnen. Of je het nu speelt, zingt, in je eentje, met je band, een vriend(in), muzikanten uit je eigen orkest, jazz- of steelband: alles mag en alles kan, in alle stijlen. Het enige dat telt is dat het zelf verzonnen is! De jonge componisten maken kans om met het NBE op 1 januari op het podium te staan van Het Concertgebouw in Amsterdam, door BNNVARA uitgezonden op tv!

MEER INFORMATIE
www.nbe.nl/compositiewedstrijd

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands