Skip to content

UTRECHTSE PODIA HEROPEN EVEN FOR TRIAL EVENTS - EKKO, De Helling, TivoliVredenburg, Stadsschouwburg Utrecht and Podium Hoge Woerd will present eighteen 'pilots' for live audiences in April

THIS IS A PRESS RELEASE

Cultural organisations with a small or large membership can place their press releases on our site without restriction. Participate too? Become a member, as an institution.

Van 19 tot en met 24 april openen Utrechtse podia eindelijk – tijdelijk – de deuren voor publiek. In heel Nederland vinden deze maand proefevenementen, ‘pilots’, plaats. Ook door TivoliVredenburg, De Helling, EKKO, Stadsschouwburg Utrecht en Podium Hoge Woerd wordt uitgeprobeerd hoe testen voor toegang bij coronaproof programma in zijn werk gaat.

In april vinden in de cultuursector pilots plaats om ervaringen op te doen met de (snel)testinfrastructuur. Sneltesten kunnen een belangrijk instrument worden om het maatschappelijk leven weer op gang te brengen, zolang de vaccinatiegraad nog niet voldoende is. Met deze pilots gaat de overheid de bereidheid, beheersbaarheid en uitvoerbaarheid van het sneltesten onderzoeken, en doen de podia en kunstinstellingen ervaring op. De pilots zijn de eerste stap naar een echte heropening van de cultuursector: na de testperiode kan de routekaart hopelijk sneller worden bewandeld.

Pilotbezoekers met een ticket moeten een negatief testbewijs laten zien om naar binnen te kunnen. Op www.testenvoortoegang.nl staat alles over dit proces en de deelnemende testlocaties. De coronaprotocollen blijven daarbij (voorlopig) gehandhaafd, dus ook de 1,5 meter. De concert- en voorstellingsgebonden horeca mag wel open voor een drankje. Ook kunnen de zalen naar volle ‘coronacapaciteit’ worden benut. Een pilot is daarmee anders dan een Fieldlab: dat zijn (grootschalige) proefevenementen waarbij wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan. Hierbij worden doelbewust coronamaatregelen losgelaten; bij de pilots gebeurt dat niet.

Hanno Tomassen, kersverse directeur Podium Hoge Woerd: ‘Ook al is het voorzichtig en onder voorwaarden, we zijn blij met het eerste perspectief op heropening. Artiesten, publiek en wijzelf hebben hier lang naar uitgekeken; laat ons vooral een deel van de oplossing zijn.’

EKKO, De Helling, TivoliVredenburg, Stadsschouwburg Utrecht en Podium Hoge Woerd presenteren in totaal achttien evenementen. Voorstellingen, concerten in verschillende genres, debatavonden en cabaret: het programma is heel divers en is zojuist bekendgemaakt op de websites van de podia. Daar start op donderdag 8 april om 12 uur de verkoop.

Pilots Utrechtse podia
Utrecht Municipal Theatre
19 april, 19.30 uur, Toneelgroep Oostpool, Laura H.
20 april, 19.30 uur, Wende Snijders, De Wildernis
21 april, 19.30 uur, Rayen Panday, Trigger

Podium Hoge Woerd
19 april, 19.30 uur, Diederik Jekel – Orde in de Chaos
20 april, 19.30 uur, Laura van Dolron – De Nieuwe Laura
21 april, 19.30 uur, Eric Vloeimans Gatecrash

TivoliVredenburg
19 april, 19.30 uur, Eric Vloeimans Gatecrash, Grote Zaal
20 april, 19.30 uur, Talkshow: Generatie Lockdown, Grote Zaal
21 april, 19.30 uur, Nederlandse Bachvereniging, Grote Zaal
22 april, 19.30 uur, Annelie, Hertz
23 april, 19.30 uur, Fresku, Ronda
24 april, 19.30 uur, De Sluwe Vos x Sjamsoedin, Ronda

De Helling
21 april, 20.30 uur, Kamer Met Uitzicht – Spinvis in VR
22 april, 20.00 uur, Ultrastation + Rochat
23 april, 20.00 uur, De Helling Sessies: WIES

EKKO op de Nijverheid
22 april, 19.30 uur, Hoorcollege: Upsammy & Luke Cohlen
23 april, 19.30 uur, LUWTEN
24 april, 19.30 uur, LASTER

one of our members

Members of Culture Press co-own our cooperative for a small monthly or annual fee, and may also contribute content to the site when appropriate. For members with an institutional membership, we offer the possibility of posting their press releases unabridged. Also want to become a member? You can. Please visit this pageView Author posts

Small Membership
175 / 12 Maanden
Especially for organisations with a turnover or grant of less than 250,000 per year.
No annoying banners
A premium newsletter
5 trial newsletter subscriptions
All our podcasts
Have your say on our policies
Insight into finances
Exclusive archives
Posting press releases yourself
Own mastodon account on our instance
Large Membership
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
No annoying banners
A premium newsletter
10 trial newsletter subscriptions
All our podcasts
Participate
Insight into finances
Exclusive archives
Posting press releases yourself
Own mastodon account on our instance
Collaboration
Private Membership
50 / Jaar
For natural persons and self-employed persons.
No annoying banners
A premium newsletter
All our podcasts
Have your say on our policies
Insight into finances
Exclusive archives
Own mastodon account on our instance
en_GBEnglish (UK)