Meteen naar de inhoud

UTRECHTSE PODIA HEROPENEN EVEN VOOR PROEFEVENEMENTEN – EKKO, De Helling, TivoliVredenburg, Stadsschouwburg Utrecht en Podium Hoge Woerd presenteren in april achttien ‘pilots’ voor live publiek

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Van 19 tot en met 24 april openen Utrechtse podia eindelijk – tijdelijk – de deuren voor publiek. In heel Nederland vinden deze maand proefevenementen, ‘pilots’, plaats. Ook door TivoliVredenburg, De Helling, EKKO, Stadsschouwburg Utrecht en Podium Hoge Woerd wordt uitgeprobeerd hoe testen voor toegang bij coronaproof programma in zijn werk gaat.

In april vinden in de cultuursector pilots plaats om ervaringen op te doen met de (snel)testinfrastructuur. Sneltesten kunnen een belangrijk instrument worden om het maatschappelijk leven weer op gang te brengen, zolang de vaccinatiegraad nog niet voldoende is. Met deze pilots gaat de overheid de bereidheid, beheersbaarheid en uitvoerbaarheid van het sneltesten onderzoeken, en doen de podia en kunstinstellingen ervaring op. De pilots zijn de eerste stap naar een echte heropening van de cultuursector: na de testperiode kan de routekaart hopelijk sneller worden bewandeld.

Pilotbezoekers met een ticket moeten een negatief testbewijs laten zien om naar binnen te kunnen. Op www.testenvoortoegang.nl staat alles over dit proces en de deelnemende testlocaties. De coronaprotocollen blijven daarbij (voorlopig) gehandhaafd, dus ook de 1,5 meter. De concert- en voorstellingsgebonden horeca mag wel open voor een drankje. Ook kunnen de zalen naar volle ‘coronacapaciteit’ worden benut. Een pilot is daarmee anders dan een Fieldlab: dat zijn (grootschalige) proefevenementen waarbij wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan. Hierbij worden doelbewust coronamaatregelen losgelaten; bij de pilots gebeurt dat niet.

Hanno Tomassen, kersverse directeur Podium Hoge Woerd: ‘Ook al is het voorzichtig en onder voorwaarden, we zijn blij met het eerste perspectief op heropening. Artiesten, publiek en wijzelf hebben hier lang naar uitgekeken; laat ons vooral een deel van de oplossing zijn.’

EKKO, De Helling, TivoliVredenburg, Stadsschouwburg Utrecht en Podium Hoge Woerd presenteren in totaal achttien evenementen. Voorstellingen, concerten in verschillende genres, debatavonden en cabaret: het programma is heel divers en is zojuist bekendgemaakt op de websites van de podia. Daar start op donderdag 8 april om 12 uur de verkoop.

Pilots Utrechtse podia
Stadsschouwburg Utrecht
19 april, 19.30 uur, Toneelgroep Oostpool, Laura H.
20 april, 19.30 uur, Wende Snijders, De Wildernis
21 april, 19.30 uur, Rayen Panday, Trigger

Podium Hoge Woerd
19 april, 19.30 uur, Diederik Jekel – Orde in de Chaos
20 april, 19.30 uur, Laura van Dolron – De Nieuwe Laura
21 april, 19.30 uur, Eric Vloeimans Gatecrash

TivoliVredenburg
19 april, 19.30 uur, Eric Vloeimans Gatecrash, Grote Zaal
20 april, 19.30 uur, Talkshow: Generatie Lockdown, Grote Zaal
21 april, 19.30 uur, Nederlandse Bachvereniging, Grote Zaal
22 april, 19.30 uur, Annelie, Hertz
23 april, 19.30 uur, Fresku, Ronda
24 april, 19.30 uur, De Sluwe Vos x Sjamsoedin, Ronda

De Helling
21 april, 20.30 uur, Kamer Met Uitzicht – Spinvis in VR
22 april, 20.00 uur, Ultrastation + Rochat
23 april, 20.00 uur, De Helling Sessies: WIES

EKKO op de Nijverheid
22 april, 19.30 uur, Hoorcollege: Upsammy & Luke Cohlen
23 april, 19.30 uur, LUWTEN
24 april, 19.30 uur, LASTER

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Groot Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands