Aller au contenu

Les six spectacles que tu dois voir en octobre

Opera2Day, Mariken in de tuin der lusten (opera)

Het jonge Haagse gezelschap Opera2Day maakt de ene prachtvoorstelling na de andere. Maar rust tegelijkertijd niet op alle lauweren, en kiest voor het avontuur door samen met het Nationale Toneel een geheel nieuwe opera te brengen. Centraal staat Mariken van Nieumeghen, het meisje ‘dat zeven jaar met de duivel leefde’, de muziek is van Calliope Tsoupaki en in de hoofdrol Gouden Kalf winnares Hannah Hoekstra. liste de lecture

Zep, Othello (toneel/jeugd)

Hoe krijg je 240 pubers stil? En dat bij een stuk van Shakespeare? Zep, met hulp van Brainpower doet het. En heel veel meer dan dat. Wijbrand Schaap bekeek al een try-out en legt uit hoe niemand ook maar een letter miste in dit verslag. liste de lecture 

Sonnevank / Silbersee, Wij gaan op berenjacht (jeugd, 4+)

wij-gaan-op-berenajcht-beeld-website

Vijf zingende acteurs en een danser vertellen het spannende verhaal van een vader, zijn kinderen en hun hond die samen op berenjacht gaan. Mét de muzikanten van Silbersee. liste de lecture 

Toneelgroep Oostpool, Fresh Young Gods (toneel)

Als regisseur maakt Joeri Vos as we speak indruk met zijn bewerking van Shakespeares Richard III. Als schrijver komt hij nu met Fresh Young Gods, het tweede deel in van een drietal satirische stukken over ‘goede bedoelingen’. Speelde het eerste deel, De onrendabelen, zich af aan de onderkant van de samenleving, nu draait alles om een groep SHELL-bobo’s die enerzijds van gekkigheid niet meer weten wat nu te doen, anderzijds zich geconfronteerd zien met de mogelijke ineenstorting van hun leven. liste de lecture 

NT Gent, En avant, marche! (muziektheater)

Wat zouden we zijn zonder fanfares, harmonies, blaaskorpsen? Alain Platel een Frank Van Laecke benaderen het fenomeen van de muziekvereniging als een ‘minimaatschappij’ op zich: een collectief van zeer uiteenlopende individuen dat probeert om zo goed als mogelijk één en dezelfde marsrichting aan te houden. Met wisselend succes. liste de lecture 

Het Zuidelijk Toneel en t,arsenaal mechelen/GEN2020, Marieke Marieke (toneel)

“Ay Marieke Marieke le ciel flamand”. Nee, Marieke Marieke is niet de zoveelste voorstelling Brel, maar wel een over Vlaanderen en Nederland. Een die pijnlijk actueel is, want centraal staan vluchtelingen. Vluchtelingen die honderd jaar geleden met duizenden vanuit Vlaanderen naar Nederland kwamen en hier afgeschilderd werden als lui en onbetrouwbaar. Ze kwamen onze banen inpikken. Wat betekent migratie en hoe gaan we ermee om? Hoe deden we dat honderd jaar geleden en hoe doen we dat nu? liste de lecture 

Henri Drost

Henri Drost (1970) a étudié le néerlandais et les études américaines à Utrecht. A vendu des CD et des livres pendant des années, puis est devenu consultant en communication. Il écrit entre autres pour les magazines GPD, Metro, LOS !, De Roskam, 8weekly, Mania, hetiskoers et Cultureel Persbureau/De Dodo sur tout, mais si possible sur la musique (théâtre) et le sport. Autres spécialités : les chiffres, les États-Unis et les soins de santé. Écoute Waits et Webern, Wagner et Dylan et à peu près tout ce qui se trouve entre les deux.Voir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais