Opera2Day, Mariken in de tuin der lusten (opera)

Het jonge Haagse gezelschap Opera2Day maakt de ene prachtvoorstelling na de andere. Maar rust tegelijkertijd niet op alle lauweren, en kiest voor het avontuur door samen met het Nationale Toneel een geheel nieuwe opera te brengen. Centraal staat Mariken van Nieumeghen, het meisje ‘dat zeven jaar met de duivel leefde’, de muziek is van Calliope Tsoupaki en in de hoofdrol Gouden Kalf winnares Hannah Hoekstra. speellijst

Zep, Othello (toneel/jeugd)

Hoe krijg je 240 pubers stil? En dat bij een stuk van Shakespeare? Zep, met hulp van Brainpower doet het. En heel veel meer dan dat. Wijbrand Schaap bekeek al een try-out en legt uit hoe niemand ook maar een letter miste in dit verslag. speellijst 

Sonnevank / Silbersee, Wij gaan op berenjacht (jeugd, 4+)

wij-gaan-op-berenajcht-beeld-website

Vijf zingende acteurs en een danser vertellen het spannende verhaal van een vader, zijn kinderen en hun hond die samen op berenjacht gaan. Mét de muzikanten van Silbersee. speellijst 

Voor je verder leest...

Inmiddels zijn al bijna 300 mensen met een hart voor kunst lid. We groeien snel! Alleen dankzij onze leden kunnen we dit soort verhalen blijven vertellen.

Word ook lid, door HIER te klikken!

Toneelgroep Oostpool, Fresh Young Gods (toneel)

Als regisseur maakt Joeri Vos as we speak indruk met zijn bewerking van Shakespeares Richard III. Als schrijver komt hij nu met Fresh Young Gods, het tweede deel in van een drietal satirische stukken over ‘goede bedoelingen’. Speelde het eerste deel, De onrendabelen, zich af aan de onderkant van de samenleving, nu draait alles om een groep SHELL-bobo’s die enerzijds van gekkigheid niet meer weten wat nu te doen, anderzijds zich geconfronteerd zien met de mogelijke ineenstorting van hun leven. speellijst 

NT Gent, En avant, marche! (muziektheater)

Wat zouden we zijn zonder fanfares, harmonies, blaaskorpsen? Alain Platel een Frank Van Laecke benaderen het fenomeen van de muziekvereniging als een ‘minimaatschappij’ op zich: een collectief van zeer uiteenlopende individuen dat probeert om zo goed als mogelijk één en dezelfde marsrichting aan te houden. Met wisselend succes. speellijst 

Het Zuidelijk Toneel en t,arsenaal mechelen/GEN2020, Marieke Marieke (toneel)

“Ay Marieke Marieke le ciel flamand”. Nee, Marieke Marieke is niet de zoveelste voorstelling Brel, maar wel een over Vlaanderen en Nederland. Een die pijnlijk actueel is, want centraal staan vluchtelingen. Vluchtelingen die honderd jaar geleden met duizenden vanuit Vlaanderen naar Nederland kwamen en hier afgeschilderd werden als lui en onbetrouwbaar. Ze kwamen onze banen inpikken. Wat betekent migratie en hoe gaan we ermee om? Hoe deden we dat honderd jaar geleden en hoe doen we dat nu? speellijst 

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login