Aller au contenu

PLEIN THEATER lance une pétition en raison de la menace qui pèse sur sa survie.

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.

Le podium van de wereld om ons heen met een internationale oriëntatie: Het PLEIN THEATER is een unieke plek in Amsterdam Oost met theater, dans en muziek voor kinderen, jongeren en volwassen. Helaas dreigt er na 38 jaar sluiting door de nasleep van Covid-19 én de afwijzing voor structurele steun. Het theater is een petitie gestart en verzoekt de Gemeente Amsterdam dringend om extra steun te verlenen.

De stichting van het theater, Stichting PodiumPartners, deed eerder dit jaar een aanvraag voor een vierjarensubsidie bij de A-Bis en het Amsterdam Fonds voor de Kunst, maar deze werd helaas niet gehonoreerd. Door de dubbele tegenslag van geen vierjarige steun et de nasleep van COVID-19, dreigt het theater in de loop van 2021 de deuren te moeten sluiten.

“Wij kunnen het nu nog aan, maar hebben op middellange termijn écht extra steun nodig. Wij zijn een petitie gestart en willen met 10.000 handtekeningen de Gemeente Amsterdam en wethouder van kunst en cultuur Touria Meliani overtuigen om ook extra steun te verlenen aan het PLEIN THEATER. Zodat a important podium in Amsterdam Oost de deuren niet zal sluiten.” – Directeur BerithDanse

Het PLEIN THEATER is een presenterend podium met korte afstand tot de wijk en een theater met een internationale oriëntatie, een springplank voor jong talent en een producerend theater.

"Onze programmering bestaat uit kleinschalige en intieme voorstellingen met hedendaagse kamermuziek, moderne dans, jeugdtheater en experimenteel theater. Wij kiezen enerzijds voor het vertonen van toptheatergroepen en anderzijds bieden wij ruimte aan jonge, talentvolle makers om ervaring op te doen en te experimenteren.

Daarnaast maken wij als productiehuis onze eigen theaterprojecten in de theaterzaal en in de openbare ruimte, die aansluiten bij historische en maatschappelijke thema’s van de wereld om ons heen."

Petitie

Met de titel ‘Behoud het theater op het plein!’ is het PLEIN THEATER een pétition gestart! En roept cultuurliefhebbers, bezoekers, buurtbewoners en iedereen met een hart voor PLEIN THEATER op om te tekenen voor het voortbestaan van het theater. “Omdat het juist nu belangrijk is om bij te dragen aan saamhorigheid en verbinding, omlijst door de magie van kunst en cultuur.” Aussi commencer het theater met hetzelfde doel deze week een crowdfundingsactie bij Alles voor de Kunst.

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Petites adhésions
175 / 12 Maanden
Surtout pour les organisations dont le chiffre d'affaires ou la subvention est inférieur à 250 000 par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
5 abonnements d'essai à la lettre d'information
Tous nos podcasts
Donne ton avis sur nos politiques
Connaître les finances de l'entreprise
Archives exclusives
Publie toi-même des communiqués de presse
Propre compte mastodonte sur notre instance
Nombreux membres
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
10 abonnements d'essai à la lettre d'information
Tous nos podcasts
Participe
Connaître les finances de l'entreprise
Archives exclusives
Publie toi-même des communiqués de presse
Propre compte mastodonte sur notre instance
Collaboration
Adhésion privée
50 / Jaar
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Donne ton avis sur nos politiques
Connaître les finances de l'entreprise
Archives exclusives
Propre compte mastodonte sur notre instance
fr_FRFrançais