Het podium van de wereld om ons heen met een internationale oriëntatie: Het PLEIN THEATER is een unieke plek in Oost met theater, en voor kinderen, en volwassen. Helaas dreigt er na 38 jaar sluiting door de nasleep van Covid-19 én de afwijzing voor structurele . Het theater is een petitie gestart en verzoekt de Gemeente dringend om extra te verlenen.

De stichting van het theater, Stichting PodiumPartners, deed eerder dit jaar een aanvraag voor een vierjarensubsidie bij de A-Bis en het Fonds voor de , maar deze werd helaas niet gehonoreerd. Door de dubbele tegenslag van geen vierjarige én de nasleep van COVID-19, dreigt het theater in de loop van 2021 de deuren te moeten sluiten.

“Wij kunnen het nu nog aan, maar hebben op middellange termijn écht extra nodig. Wij zijn een petitie gestart en willen met 10.000 handtekeningen de Gemeente en wethouder van en cultuur Touria Meliani overtuigen om ook extra te verlenen aan het PLEIN THEATER. Zodat een belangrijk podium in Oost de deuren niet zal sluiten.” – Directeur Berithe

Het PLEIN THEATER is een presenterend podium met korte afstand tot de wijk en een theater met een internationale oriëntatie, een springplank voor jong talent en een producerend theater.

Onze programmering bestaat uit kleinschalige en intieme voorstellingen met hedendaagse kamer, moderne , en experimenteel theater. Wij kiezen enerzijds voor het vertonen van toptheatergroepen en anderzijds bieden wij ruimte aan jonge, talentvolle makers om ervaring op te doen en te experimenteren.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Daarnaast maken wij als onze eigen theaterprojecten in de theaterzaal en in de , die aansluiten bij historische en maatschappelijke thema’s van de wereld om ons heen.

Petitie

Met de titel ‘Behoud het theater op het plein!’ is het PLEIN THEATER een petitie gestart! En roept cultuurliefhebbers, bezoekers, buurtbewoners en iedereen met een hart voor PLEIN THEATER op om te tekenen voor het voortbestaan van het theater. “Omdat het juist nu belangrijk is om bij te dragen aan saamhorigheid en verbinding, omlijst door de magie van en cultuur.” Ook start het theater met hetzelfde doel deze week een crowdfundingsactie bij Alles voor de .

Goed om te weten Goed om te weten
Petitie: https://petities.nl/petitions/behoud-het-theater-op-het-plein

Website PLEIN THEATER: www.plein-theater.nl

Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!
Scroll naar top